ACTING CAMERA – SEMESTRAL

Aquest curs consisteix en una formació fonamental per a actors/actrius i per a tots aquells que vulguin adquirir les eines principals per aprendre a comunicar a través de la interpretació audiovisual, ja sigui a través de la interpretació cinematogràfica, de la publicitat o en qualsevol altre àmbit on comunicar de forma eficaç sigui imprescindible (conferències, xerrades públiques, etc.).

 

El recorregut d’interpretació davant la càmera a Actua!Studio comprèn dos cursos anuals: ACTING CAMERA i ACTING CINEMA. I en tercer lloc TÈCNICA MMA & RODATGE per a aquells/es que, ja amb una formació consolidada, busquen eines per donar més precisió, intenció i efectivitat a les seves interpretacions, alhora que segueixen treballant gèneres diversos i adquireixen més material audiovisual rodat amb equip professional dins el propi curs.

 

Durant el primer any, ACTING CAMERA, l’objectiu és prendre consciència del que ens passa quan ens posen una càmera davant. Aquest és el primer pas per a detectar quan deixem de ser naturals i per recuperar l’autenticitat pròpia que ens convertirà en actors i actrius únics, potenciant el nostre jo més expressiu. Un cop ens hem descobert davant de la càmera, investigarem les diverses emocions i sentiments i com expressar-los davant la càmera, tenint en compte la tècnica d’interpretació cinematogràfica. A través del monòleg incorporem els recursos necessaris per trobar el personatge, el context on es troba, i l’expressió del pensament intern: el subtext.

 

A ACTING CAMERA semestral es treballaran els mateixos continguts que en modalitat anual però de forma més compactada, amb el benentès que el/la alumne/a ja té una base prèvia en Interpretació teatral i/o audiovisual.

Nivell inicial

Dirigit a tots/es aquells/es que vulguin adquirir les eines principals per aprendre a comunicar a través de lainterpretació audiovisual. A diferència de la modalitat anual, per fer aquest curs cal disposar d’una base prèvia en Interpretació (teatral i/o audiovisual).

Durada: De febrer a juny

Horari: Dijous de 20h a 22h*

Inici: Dijous 7 de febrer

*Es requerirà flexibilitat horària per als dies de rodatge amb l’equip professional.

Elisabet Assens González

Nuria Abad Martínez

Consulta el preu aquí

8 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts

Treballarem tot tipus d’interpretació davant la càmera; des de preparació d’un càsting, fins a presentacions, improvisacions,monòlegs i escenes de diferents gèneres. Durant l’últim trimestre rodarem escenes en parelles amb equip professional que l’alumne obtindrà com a material audiovisual propi una vegada finalitzat el curs.

 

  • Neutralitat i desinhibició davant la càmera
  • Gestualitat i manerismes propis
  • La mirada
  • El monòleg davant la càmera
  • l’escolta
  • L’emoció davant la càmera
  • Transicions i recorregut emocional
  • Rodatge d’escenes amb equip professionalAl final del 3r trimestre organitzarem mostres obertes on projectarem els enregistraments realitzats a classe.

Elisabet Assens

Elisabet Assens

Actriu, professora d’interpretació, directora d’actors, coach i ajudant de càsting, Elisabet Assens porta 10 anys dedicant-se al món de la interpretació teatral i audiovisual, tant de manera activa com a docent. Des de fa 3 anys s’encarrega de la direcció acadèmica de l’Escola Actua!Studio, on també exerceix com a professora de les assignatures d’Interpretació davant la càmera de menors i adults. En l’àmbit audiovisual, ha participat com a actriu en nombrosos i premiats curtmetratges i llargmetratges, d’entre els quals destaquen els llargmetratges Lo Que Queda de Vida (2014, seleccionat al Festival de Cine Global de la República Dominicana) i El Secreto de Angelina (actualment en producció), i els curtmetratges Exit (2011, seleccionat en més de 15 festivals internacionals) i Lights (Premi al millor curtmetratge al Festival Art With Impact 2014 de San Francisco i seleccionat al Filmets Film Festival, 2014). Com a ajudant de càsting ha col·laborat recentment amb la última pel·lícula de Jaume Balagueró (Musa, 2017) i en el càsting de la segona temporada del Crack (2017) de Joel Joan (realitzat a Actua!Studio).

Ferran Font

Ferran Font

Professor d’interpretació tècnica especialitzat en càmera. Llicenciat en Art Dramàtic a Barcelona (2007-2011), especialitzat  en tècnica actoral, abordatge emocional del personatge (dèficit i conflicte) i construcció sensori-motriu del mateix. Va completar els seus estudis a Madrid de la mà de Nancho Novo i Roberto Cairo. En tornar a Barcelona va començar la seva trajectòria com a docent en Art Dramàtic en diferents acadèmies d’Interpretació. Des 2014 es forma en psicoanàlisi a l’Espai Psicoanalític de Barcelona (EPBCN). Estudiant als autors clàssics i contemporanis d’aquesta disciplina com Freud, Jung, Ferenczi i molts altres. També segueix la seva formació en Gestalt a l’Institut Integratiu Gestalt de Barcelona. De la mà de Boyan Ivic, mestre i mentor, ha estat batejat com a ambaixador nacional del mètode Modern Method Acting® a Barcelona, ​​podent impartir així aquesta disciplina amb total exactitud i operativitat. Com a actor ha treballat en múltiples projectes teatrals i audiovisuals al llarg de la seva carrera. Tant llargmetratges, curtmetratges, obres teatrals de temporada i publicitat nacional i internacional. Ha estat creador, director i actor de mini sèries per al format internet com “Mal Temps, la sèrie”, “Agafo & Nus” o “No et quedis aquí perquè sempre hi ha més”. En els projectes internacionals ha treballat sota les ordres de directors com Thomas Ackerman, Andreas Newman, David Turchi o Sebastià Grousset. Actualment desenvolupa la seva professió com a actor i docent sota el mètode Modern Method Acting® a nivell nacional i internacional i segueix la seva formació en Psicoanàlisi i Gestalt. Les seves últimes actuacions en cinema / tv han tingut lloc a “Losers” (TV3), “La Riera” (TV3), “El Vaixell” (Antena 3), “Sagrada Família” (TV3) i “Ushima-Next” (Secció Oficial del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges); I en teatre “Esperanto-te”, “Frenesí”, “Molière ‘s 17, 21” i “Les Dones del Dr.Williams. Actualment participa de manera regular en nombrosos anuncis publicitaris de marques com Lamborghini, Hitachi, Sanex, Woman Secret i El Corte Inglés. A Actua!Studio col·labora en la formació tècnica de la Diplomatura i també imparteix tant cursos d’Acting Camera anuals i intensius com cursos d’Interpretació tècnica (Modern Method Acting)