CANT & DANSA

CANT & DANSA és un curs anual que oferirà a l’actor/actriu les eines tant per a dur a terme tant una coreografia, ja sigui cantada alhora o només ballada, com per a aprendre a expressar-se en escena a través del cant.

 

Part 1: CANT

En una primera fase del treball amb la veu, busquem instaurar les bases tècniques per utilitzar la veu com a eina eficaç per expressar-nos a l’escena. El treball no es basa en com fer, sinó en com deixar fer; de fet, en com alliberar la veu. El so forma part d’un tot, és una expressió de la vida interna; per això l’objectiu, d’entrada, és connectar amb la pròpia veu i així poder aproximar-nos al cant com a mitjà per expressar emocions, gaudir del fet de cantar, eliminar qualsevol bloqueig i connectar amb la creativitat a través del cant. Finalment donem forma al que hem après fent servir les cançons que triem, per expressar emocions i definir situacions, fent que la partitura no sigui un obstacle, sinó un vehicle eficaç per transmetre al públic allò que ens interessa.

 

Part 2: DANSA

En aquesta assignatura li donem les eines necessàries a cada actor i actriu perquè pugui realitzar i desenvolupar una coreografia dins o no d’una obra, ja sigui cantada alhora, o només ballada. L’estil que treballem és la dansa jazz o modern jazz. La dansa jazz és la que es fa servir més als musicals clàssics i actuals, prové de les danses africanes però té molts elements tècnics de la dansa clàssica; la seva versatilitat permet adaptar-se a qualsevol estil musical i amb el modern jazz barrejarem aquest estil amb el contemporani. Coneixerem per tant les nocions bàsiques de la dansa i la seva nomenclatura, prendrem consciència del cos i la postura, i adquirirem coneixements bàsics de la musculatura treballada a classe.

Nivell mitjà

Dirigit a tots aquells actors/actrius que busquin especialitzar-se en teatre musical i perfeccionar els aspectes més tècnics del cant i la dansa coreogràfica.

Durada: D’octubre a juny (120h)

Horari: Divendres de 9:30h a 13:30h

Cant: de 9:30h a 11:30h (60h)

Dansa: de 11:30h a 13:30h (60h)

 

Òscar Mas (Cant)

Paca Portillo (Dansa)

Consulta el preu aquí

6 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció

Continguts

Part 1: CANT

 • Vocalització
 • Respiració
 • Relaxació per alliberar el so
 • Articulació, projecció i arrelament de la veu
 • Afinació
 • Recerca de maneres d’arribar a la pròpia veu. Treball amb cançons.

Part 2: DANSA

 • Escalfament per començar a treballar el cos, amb exercicis d’elasticitat, tonificació muscular, control corporal, resistència , etc.
 • Exercicis més complexos de coordinació
 • Consciència de l’espai a partir de treball individual i en grup.
 • Exercicis més complexos i exigents de desplaçament en forma de petites variacions o rutines aplicant la tècnica apressa, amb diferents estils i ritmes musicals.
 • Treball coreogràfic amb diferents estils de ball, funky, modern jazz, broadway,jazz, etc.
 • Treball coreogràfic enfocat a cantar i ballar alhora.
 • Treball de creativitat i improvisació.

Òscar Mas

oscar mas

Actor i cantant de llarga trajectòria, debuta professionalment com a cantant l’any 1976. Paral·lelament, inicia la seva carrera com a actor. Ha participat a Mar i Cel, de Dagoll Dagom, en el paper d’Osman; per aquest personatge va ser nominat com a millor actor de repartiment en els premis de la Associació d’actors i Directors de Catalunya el 1989. En cinema ha participat, entre d’altres, en les següents pel·lícules: La Plaça del DiamantAsalto al Banco CentralBar-Cel-OnaNunca estás en casaUn único deseo. També ha intervingut en diversos espais i sèries de TVE i TV3. En la seva trajectòria teatral, destaquen Mar i CelFlor de NitLa Flauta Màgica Cançó d’Amor i de Guerra (Gran Teatre del Liceu)d’entre més de 30 actuacions en obres representades al Teatre Lliure, Teatre Romea, el Teatre Condal i al Teatre Gaudí. “El teatre és amor per la tècnica, per la precisió, per la recerca constant de l’excel·lència. Això vol dir amor pel públic. La docència m’ha permès participar en l’intercanvi generacional d’aquests valors.”

Paca Portillo

Foto PACA PORTILLO (2)

Ballarina i coreògrafa professional, formada en diferents estils de ball com el clàssic, el hip-hop, flamenc, els balls de saló i el contemporani, porta donant classes des de 1992 a nombroses escoles, companyies de ball, orquestres i teatres. Coreògrafa i ballarina de grans esdeveniments i convencions per a la Volkswagen, Oraldine i Expozaragoza. Ha Realitzat treballs coreogràfics per a l’obra de teatre “Ex” dirigida per Abel Folk, per a Televisió de Catalunya, per la companyia de teatreKaddish. Co-coreògrafa i ballarina en els dos últims anys 2011 i 2012 del trofeu “Joan Gamper”.