Casal de Setmana Santa 2019

Cinema

 

RODEM UN CURTMETRATGE!

 

 

Interpretació i Comèdia

 

CREACIÓ DE PERSONATGES

 

I

 

CREACIÓ D’ESCENES CÒMIQUES

 

 

Del 15 al 18 d’abril

Dates: Del 15 al 18 d’abril

Horaris: 

 • OPCIÓ 1* – Matins de 10h a 14h : CINEMA i INTERPRETACIÓ
 • OPCIÓ 2 – Tardes de 15h a 17h: ESCENES CÒMIQUES
 • OPCIÓ 3** – Dia complert de 10h-17h: CINEMA i INTERPRETACIÓ + ESCENES CÒMIQUES

*Servei d’acollida: Matí de 9h-10h.

**Dinar no inclòs (portar tupper propi) o Dinar inclòs (consultar suplement a la pestanya de preus)

Yone Martí (CINEMA)

Marc Biarnés (INTERPRETACIÓ)

Oscar Boix (ESCENES CÒMIQUES)

Alumnes Actua! (Descompte del 10%)

OPCIÓ 1 – Matins (de 10h a 14h)

OPCIÓ 2 – Tardes (de 15h a 17h)

OPCIÓ 3 – Dia complert (de 10h a 17h)

*Servei d’acollida matins

*Dinar

CONSULTA ELS PREUS AQUÍ

Petits: 6-10 anys

Joves: 11-14 anys

Cinema (matins):

 

RODEM UN CURTMETRATGE!

 

Què farem?

Farem un remake del curtmetratge Li Voyage Dans la Lune (Viatge a la Lluna) de Georges Meliès

Què aprendrem?

 • Tipus de plans
 • Trucatges dels plans per crear diferents efectes visuals en càmera
 • Presència davant la càmera
 • Expressió facial
 • Consciència corporal
 • Coordinació, ritme en escena
 • Com rodar un curtmetratge

Calendari d’activitats

Primera part: preparació del projecte

Començarem per veure el curtmetratge Le Voyage Dans la Lune (Viatge a la Lluna) de Georges Meliès (1902) del qual en farem un remake. L’analitzarem, repartirem els personatges, prepararem l‘atrezzo i tot el necessari per començar amb el rodatge. Veurem els tipus de plans i els diferents efectes que s’aconsegueixen en el vídeo i com podem aconseguir un resultat semblant.

 

Segona part: rodatge

Abans de començar farem un assaig de les escenes. La prioritat en aquest cas no serà la paraula, sinó l’expressivitat corporal, els gestos, el contacte amb el físic, amb les sensacions,etc. En definitiva: el llenguatge no verbal, que sovint descuidem.
Les escenes hauran d’estar clares i ben coordinades. També és important portar el vestuari i maquillatge necessaris.

Amb el vestuari i tot l’atrezzo aprendrem com funciona un rodatge formant part d’ell tant com a actors i actrius, ajudants de càmera, so, claqueta, etc.

Interpretació (matins):

 

CREACIÓ DE PERSONATGE

 

Què farem?

Aprendrem a crear un personatge partint de zero, tant totes les seves característiques físiques i psicològiques, com el seu comportament i desenvolupament en l’àmbit social.

Coneixerem i començarem a posar en pràctica tots els recursos de què disposa l’actor / actriu per crear un personatge i totes les eines que ens serveixen i tenim en el nostre poder per donar vida al personatge.

Prepararem un monòleg teatral que crearà el mateix alumne / a a partir del personatge, on explicarà una vivència, on haurà de passar per diferents estats d’ànim.

Què aprendrem?

 • A crear un personatge teatral des de zero
 • A analitzar el comportament humà des d’un punt de vista teatral
 • Ritme, cos i veu. Com moure segons el personatge. La configuració del cos i la veu per treballar els diferents estats d’ànim i energies.
 • A crear un monòleg teatral. Què ha de sortir, de quina manera i com fer que sigui prou interessant. Les diferents parts d’un monòleg teatral i el seu clímax, el punt més alt.

Calendari d’activitats

La primera part estarà dedicada a trobar el personatge teatral al qual volem donar vida, tot el procés de creació d’aquest, i la pràctica a través de la improvisació teatral.

A aquesta li seguirà la confecció del monòleg teatral.

L’última part estarà dedicada a la gravació del monòleg teatral.

Activitats de tardes:

 

CREACIÓ

D’ESCENES CÒMIQUES

Què farem?

Crearem  personatges de comèdia a nivell teatral. A partir de la música i d’altres técniques jugarem a descobrir diferents personatges i donar-los vida a través de l’humor.

Què aprendrem?

 • A pedre la vergonya a través de jocs de desinhibició molt divertits
 • Improvisació
 • Dicció
 • Creació individual i grupal
 • A gaudir a sobre d’un escenari mitjançant el gest i la paraula

Calendari d’activitats

Dilluns: Improvisació corporal i vocal. Creació d’escenes a partir d’aquestes improvisacions.
Dimarts: Recerca de personatges a partir de diferents tècniques teatrals.
Dimecres: Creació d un personatges i pràctica de tècniques per a donar-los forma.
Dijous: Presentació dels personatges creats i posada en escena dels personatges en un mateix espai.
Yone Martí
Yone Martí

Actriu formada en interpretació professional per a teatre, cinema i televisió, ha participat com a actriu en diferents curtmetratges, vídeo-art i vídeo-performance per a diferents festivals o exposicions com Sitges Film Fest o Videoart a l’aire lliure. També en format part de diferents performances internacionals amb col·lectius artístics com Le Virage o The Imagynary Beings, teatre gestual dirigit per Mai Rojas. En Actua! Studio és professora del grup de Petits de Actua! Teens.

Oscar Boix
Oscar Boix

Actor i professor especialitzat en improvisació i desinhibició. Amb àmplia experiència al teatre, va estudiar direcció, escenografia i interpretació. Es especialista en el treball d’alliberament emocional i concretament en la por al ridícul, el pànic escènic i la vergonya. El seu últim treball ha estat el curtmetratge Time lapse, guanyador del Premi Jameson a la Mejor Película de Triple Destilación de la XIV edició de JamesonNotodofilmfest. Ha col·laborat amb Comediants a L’ arbre de la memoria i Dimonis; amb La Cubana: a Un día a l’ Opera” (actor col.laborador). Ha participat a la sèrie El Crack de TV3 (segona temporada) Ha dirigit els següents espectacles infantils amb la companyia Mots de Fusta, amb la Companyia Bate Rosa a ” L’ artesà Dels planetes“, que va quedar finalista Premis Mutis de teatre, secció juvenil. Ha participat com a actor a Clara i Soulman, finalista als Premis del Siges Terror Film Festival. Properament: actor a la película El año de la plagade Carlos Martín Herrera que s’estrena l’estiu de 2018. També ha participat com a improvisador a Match, dins el festival d’improvisació de Granada. Recentment ha participat com a actor a les següents obres de teatre: Pentateatre Volum 3, Emociones i Verónica. Com a actor-cantant ha participat a Sweeney Todd de la Cía Maisomtots, que va guanyar el Premi Guineueta 2004 a millor espectacle musical. Per últim, també és actor de publicitat, recentmenlt ha participat en anuncis de Wing Italia i Aquarius.

Marc Biarnés
Marc Biarnés - copia

Actor, director, professor i cantant. Diplomat en Interpretació Professional, des de molt jove va començar a impressionar i destacar per les seves capacitats artístiques i creatives. Com a actor seus últims treballs en el teatre han estat Roba estesa, de Queralt Riera i Berlín, Berlínd’Alain Chipot, representada aquesta última al Cafè-teatre Llantiol. En cinema ha protagonitzat els llargmetratges El secreto de Angelina i La vida de un árbol. Al 2017 va estrenar la seva primera obra com a director i guionista, Adela, que va tenir una molt bona crítica per part del públic. Actualment es troba en procés de producció de la seva segona obra com a director i com a actor està preparant dues obres per a la temporada que ve. Simultàniament, està desenvolupant la seva carrera com a cantant i a finals d’aquest any publicarà el seu primer disc.