CREACIÓ TEATRAL

Aquest curs va dirigit a alumnes que vulguin aprofundir i reforçar la seva formació com a actors/actrius de teatre i participar en la creació i representació d’un muntatge obert al públic.

Aprofundirem en la creació teatral a través d’improvisacions, exercicis, treball de text i en la pràctica de tots els recursos de què disposa l’actor/actriu per orquestrar una escena a través de personatges rodons.

El recorregut d’interpretació teatral d’Actua!Studio comprèn tres cursos anuals: INICIACIÓ AL TEATRE seguit de CREACIÓ TEATRAL i, per últim, el curs de teatre de nivell més avançat MUNTATGE TEATRAL.

Nivell mitjà

Dirigit a alumnes/as amb una base prèvia en interpretació teatral.

Duració: octubre – juny

Horari: Dimecres de 20h a 22h

Ferran Terraza

Consulta el preu aquí.

12 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts
  • A la primera part de el curs de teatre, a través de múltiples exercicis, improvisacions (individuals i grupals) i associacions lliures d’idees, es potenciaran els recursos expressius i els registres interpretatius de l’alumne / a. La creativitat com a motor de l’expressió i com a eina principal del treball escènic.Es treballaran la desinhibició, la imaginació, l’atenció, la concentració, l’observació, l’espontaneïtat; així com l’expressió sensorial, els mecanismes de l’energia creativa, el llenguatge gestual i corporal i tots els elements que conformen el joc escènic.

     

  • Posteriorment, es realitzarà una primera aproximació a la Creació d’un personatge, en el qual s’aplicaran tots els elements prèviament treballats, i s’incorporaran integralment totes les eines actorals (veu, cos, dicció).
    Aquest treball inclourà l’anàlisi i comprensió de el personatge, la seva construcció interna (els seus antecedents, el seu passat), la seva construcció externa (la seva caracterització), la definició dels seus objectius i la seva evolució dins de l’escena (arc del personatge). 
  • La segona meitat de el curs es dedicarà, exclusivament, a la Preparació i a l’Treball d’Escenes teatrals (Drama i Comèdia). S’iniciarà amb una comprensió i una anàlisi detallada dels Textos de les Escenes a treballar: estructura de el guió, definició de l’conflicte dramàtic, recerca dels diferents sentits i intencions de el text (subtextos), i definició dels objectius (i super-objectius ) dels diferents personatges.
    Finalment, es treballarà exhaustivament la posada en escena dels diversos textos (dramàtics i còmics), amb l’objectiu final de ser mostrats a el públic a final de curs.

Al final del 3r trimestre organitzarem la mostra oberta al públic en una sala teatral de Barcelona. L’enregistrament estarà disponible per als/les alumnes/as un cop finalitzat el curs.

Ferran Terraza

FERRAN TERRAZA_4

Ferran Terraza és actor i professor d’ Interpretació. Al llarg de la seva carrera artística ha treballat en teatre, cinema i televisió. En teatre, ha participat en més de vint-i-cinc obres, entre les quals destaquen: Les obres completes de William Shakespeare (abreujades) (dir.: Jess Winfield), Gòtic Urbà (dir.: James de Paul), Maleits (dir.: Josep Pere Peyró), Somni d`una nit d`estiu (dir.: Pitus Fernàndez), Cartes d’ amor (dir.: Josep Mª Vidal), Les tres germanes (dir.: Ariel García Valdés), El martirio de San Sebastián (La Fura dels Baus), Títol per determinar (dir.: Iván Morales), Tras la puerta (dir.: Marc González ), Te lo contaré en un viaje (dir.: Alain Chipot). En les quatre darreres temporades, ha representat ininterrompudament el monòleg Tributo a Pepe Rubianes. Paral.lelament, ha protagonitzat, al llarg de dues temporades, Orgasmos.La Comedia al Teatre Club Capitol.

En cinema, ha protagonitzat la coneguda pel·lícula REC , de Jaume Balagueró i Paco Plaza, participant posteriorment a REC 2 REC 4 Apocalipsis. Altres títols de la seva filmografia són: Messi (dir.: Alex de la Iglesia), 25 Kilates (dir.: Patxi Amezcua), Mejor que nunca (dir.: Dolors Payàs),  Way Down (dir.: Jaume Balagueró). A la televisió, ha intervingut en sèries com Nit i Dia, La RieraKubala, Moreno i ManchónEl cor de la ciutatLa Via AugustaPsico-expressLaberint d`ombresAguila Roja, Pelotas, Yo soy BeaSin tetas no hay paraísoHospital CentralLos hombres de Paco,…entre moltes d’ altres.