CREACIÓ TEATRAL

Aquest curs va dirigit a alumnes que vulguin aprofundir i reforçar la seva formació com a actors/actrius de teatre i participar en la creació i representació d’un muntatge obert al públic.

Aprofundirem en la creació teatral a través d’improvisacions, exercicis, treball de text i en la pràctica de tots els recursos de què disposa l’actor/actriu per orquestrar una escena a través de personatges rodons.

El recorregut d’interpretació teatral d’Actua!Studio comprèn tres cursos anuals: INICIACIÓ AL TEATRE seguit de CREACIÓ TEATRAL i, per últim, els cursos de nivell més avançat; CABARET i TEATRE URBÀ, segons el gènere que l’actor o actriu vulgui potenciar.

Nivell mitjà

Dirigit a alumnes/as amb una base prèvia en interpretació teatral.

Duració: octubre – juny

Horari: Dimarts de 20h a 22h

Marc Biarnés Sierra

Consulta el preu aquí.

12 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts
 • La creativitat com a mitjà de transport.
  La creativitat s’ha d’entendre com la voluntat de crear, que és alhora una eina de treball que ha de comprendre i dominar-se. La voluntat de crear és la via de tots els actes comesos en escena, no només el naixement d’alguna cosa sinó la constant vital de l’actor/actriu en escena.
 • La comèdia i el risc com a punt de partida.
  Arriscar és en realitat tenir la voluntat de fracassar, i des d’aquí, eradicar totes les idees falses que crea el nostre cervell i que no ens deixen funcionar de manera completa. Com més risc, més comèdia. Com més problemes tingui un personatge, més opcions hi haurà de jugar i majors seran les oportunitats de crear moments reals amb infinites possibilitats. La comèdia sempre ens oferirà la veritat.
 • El conflicto. L’estructura dramàtica clàssica es conforma per tres tipus de conflicte que sempre fan de motor i són el mòbil del personatge en qualsevol situació i història. L’home contra el seu món, l’home contra l’home i l’home contra si mateix.
 • El personatge i la seva perspectiva.
  La creació d’un personatge buscant la forma singular, personal i única que té un personatge de mirar el món. Donant-li una perspectiva que en algun sentit difereix de la visió normal de la resta de les persones.
 • Instruments per al desenvolupament d’una història o situació.
  L’arc d’estabilitat d’un personatge. Tècnica actoral. L’ambientació i el seu ritme.
 • Estructura d’un guió i aprendre a treballar-lo.
 • Més enllà del que veiem.
  Un cop adquirits els coneixements i després de posar-los en pràctica, arriba el moment de polir, d’omplir l’espai i de treballar els petits detalls que acaben constituint un personatge complet i rodó.

Al final del 3r trimestre organitzarem la mostra oberta al públic en una sala teatral de Barcelona. L’enregistrament estarà disponible per als/les alumnes/as un cop finalitzat el curs.

Marc Biarnés

Marc Biarnés - copia

Actor, director, professor i cantant. Diplomat en Interpretació Professional, des de molt jove va començar a impressionar i destacar per les seves capacitats artístiques i creatives. Com a actor seus últims treballs en el teatre han estat Roba estesa, de Queralt Riera i Berlín, Berlín d’Alain Chipot, representada aquesta última al Cafè-teatre Llantiol. En cinema ha protagonitzat els llargmetratges El secreto de Angelina i La vida de un árbol. Al 2017 va estrenar la seva primera obra com a director i guionista, Adela, que va tenir una molt bona crítica per part del públic. Actualment es troba en procés de producció de la seva segona obra com a director i com a actor està preparant dues obres per a la temporada que ve. Simultàniament, està desenvolupant la seva carrera com a cantant i a finals d’aquest any publicarà el seu primer disc.