CINEMA JOVES

Durant tot el curs oferim la modalitat híbrida, de manera que els/les alumnes que per motius sanitaris hagin de quedar-se a casa, poden seguir les classes via online.

Les sessions que per restriccions sanitàries no es puguin realitzar presencialment es faran en format online, dins l’horari i calendari habituals.

Aquest curs de cinema per a joves va dirigit a alumnes/as de 10 a 13 anys que vulguin rebre una formació actoral focalitzada en l’Interpretació davant la càmera.

Periode: octubre-juny

Horari: 

Dijous, de 18h a 20h

Yone Martí

Consulta’ns el preu a aquí

Continguts

  • La mirada; direcció i control d’un dels recursos més potents amb què disposa un actor/actriu davant la càmera.
  • Tipus de pla; tipus d’interpretació segons el pla.
  • Continuitat; mantenir intenció i energia d’un pla a un altre. Tècniques i exercicis.
  • Creació d’un personatge; pautes bàsiques per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • Menys és més; el to de veu, la gesticulació i l’expressivitat en mode cinema.
  • L’escolta; estar atents al que sorgeix en escena, a què ens dóna el company, a què ens demana la situació.
  • Improvisació; viure una escena concreta dins d’un personatge ja creat i respondre al que ocorre de la manera en què ho faria el personatge.

Metodologia

Durant el 1r trimestre treballarem a través del llenguatge no verbal i de monòlegs, per aconseguir un treball més personalitzat amb cada alumne/a, i superar de forma individualitzada els primers obstacles que es presenten quan ens posem davant d’una càmera.

A partir del 2n trimestre treballarem a través d’escenes i aprendrem a endinsar-nos en un personatge i a escoltar i interactuar amb els nostres companys/es de forma natural.

Al final del 1r i el 3r trimestre organitzarem mostres obertes on projectarem els enregistraments fets a classe. Tot el material audiovisual estarà disponible per als alumnes després de les mostres.

Yone Martí

Yone Martí

Actriu formada en interpretació professional per a teatre, cinema i televisió, ha participat com a actriu en diferents curtmetratges, vídeo-art i vídeo-performance per a diferents festivals o exposicions com Sitges Film Fest o Videoart a l’aire lliure. També en format part de diferents performances internacionals amb col·lectius artístics com Le Virage o The Imagynary Beings, teatre gestual dirigit per Mai Rojas. En Actua! Studio és professora del grup de Petits de Actua! Teens.