INTERPRETACIÓ JUVENIL

Interpretació Juvenil és un curs de teatre per a joves dirigit a alumnes de 14 a 17 anys que vulguin rebre una formació actoral exhaustiva, passant per les tècniques més importants de la interpretació teatral i iniciant-se en interpretació davant la càmera.

Periode: d’octubre a juny

Horari:

INTERPRETACIÓ JUVENIL 1: Divendres, de 18h a 20h

INTERPRETACIÓ JUVENIL 2: Dilluns, de 18h a 20h

Xavier Mercadé

Laura Porta Pardo

Consulta el preu aquí

Continguts

  • Tractarem els principals conceptes teòrics que tot actor/actriu necessita saber, i els combinarem amb abundants exercicis pràctics, des de llenguatge no verbal, fins a improvisacions, monòlegs i escenes.
  • La mirada; adreça i control d’un dels recursos més potents que disposa un actor/actriu davant la càmera.
  • Gestos i llenguatge no verbal; recursos per expressar emocions i intencions.
  • Creació d’un personatge; pautes i eines per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • L’espai; ocupar i moure’s per l’escenari. Consciència del públic.
  • Veu; el to, la projecció, vocalització, seguretat en parlar, jugar amb diferents veus.
  • L’escolta; estar atents al que sorgeix en escena, al que ens dóna el company, al que ens demana la situació.
  • Improvisació teatral; viure una escena concreta dins d’un personatge ja creat i respondre al que ocorre de la manera en què ho faria el personatge.

Metodologia

Durant el 1r trimestre treballarem la interpretació cinematogràfica i les tècniques d’actuació davant la càmera.

Durant el 2n i 3r trimestre treballarem l’actuació teatral a través d’improvisacions i escenes, i aprendrem a posar-nos dins la pell d’un personatge i a escoltar i interactuar amb els nostres companys/es de forma natural i realista.

Aprofundirem en tots els personatges i els textos creats fins a trobar la veritat en cada actuació, sempre conscients que l’objectiu és transmetre al nostre públic.

Al final del 1r trimestre organitzarem mostres obertes a l’escola on projectarem les escenes treballades a classe.

Al final del 3r trimestre organitzarem mostres obertes en una sala de teatre on els alumnes realitzaran l’obra de finalització de curs.

Xavier Mercadé

Xavier Mercadé

Actor i Pedagog Teatral. Llicenciat en Psicopedagogia, Màster universitari en estudis avançats de teatre (Treball de fi de màster: “La pedagogía teatral en el desenvolupament emocional i psicològic de l’adolescent”), especialitat en direcció escènica. Diplomat en Magisteri d’Educacio Primària. Format pedagogia teatral amb l’actriu Sílvia Escuder.Format en Interpretació amb l’actor Pep Vila. Format veu i dicció amb Marta Montiel. Format en pedagogía teatral amb Cristina Gámiz. Llicenciat en psicopedagogia i Diplomat en Magisteri. Professor d’Interpretació teatral a la Universitat Internacional de Catalunya.

Cofundador de la productora teatral “La Gàrgola” on hi treballa com actor. Actualment ha estat actor principal a “El Brindis”, sota la direcció de Cristina Cervià. En teatre ha dirigit l’obra de “L’enemic del poble” de Henrick Ibsen. Actor de microteatre a l’obra: “Necessites un psicòleg” en el Espai Galliner del FITAG. Actor a “Arsènic por compassió” (adaptació), paper protagonista. Actor a “El sopar dels idiotes” (adaptació), paper protagonista. Actor a “Esto no es arte” (adaptació de l’obra “Arte”, de Yasmina Rezza), paper protagonista.També és codirector i coordinador pedagògic de l’àrea d’interpretació d’Scennic (curs intensiu d’arts escèniques), i realitza classes d’iniciació al teatre a la Universitat Internacional de Catalunya. Ha dirigit diverses obres amb adolescents i ha escrit i dirigit diversos musicals on hi han participat més de 700 persones. Direcció i dramatúrgia “Vadeteatre”, alumnes d’interpretació de l’escola de teatre. Direcció del musical “Show Time”.Direcció i guió del musical “Canta contes”. Direcció i guió del musical “La llegenda de Bell-lloc”.Direcció i guió del musical “Clown”. Direcció i guió del musical “6 monedes de plata”. Direcció i guió del musical “Somni”. Direcció de l’obra “El malalt imaginari” (adaptació). Direcció de l’obra “Arsènic por compassió” (adaptació). Direcció de “Arte” (adaptació). Direcció de “La cena de los idiotas” (adaptació). A Actua!Studio s’encarraguera de la coordinació d’estudis de les diferents seccions formatives de l’Escola.

Laura Porta

Laura Porta

Actriu i professora d’Interpretació. Graduada en Comunicació Audiovisual (Universiat Autònoma de Barcelona) i en Interpretació (Col·legi de Teatre), complementa la seva formació amb docents com Llàtzer García, Ferran Utzet, Iván Morales o José Sanchís Sinisterra. Crea la cia. La Virtuosa, guanyadora del Premi Popular de la Mostra de Teatre de Barcelona, amb “Catalunya triomfant o el rellotge sense agulles” (2015). Desde 2016 participa com actriu i dramaturga en el laboratori de creació escènica Peripècies, liderat per Sergi Belbel a la Sala Beckett, i amb el que ha estrenat “Fantasmes”(2017), “IF-FI”(2018) i “Por”(2019). En teatre l’hem pogut veure també a “Llançament” , “3 Lo(r)cas” o “Gusstafson R60”. Recentment ha aparegut a la serie “Les de l’hòquei” (TV3) i protagonitzat la sitcom “Bany compartit” (TVE). A l’Escola és professora del curs Interpretació Grans de la secció Actua! Joves.