EL BUFÓ

Durant tot el curs oferim la modalitat híbrida, de manera que els/les alumnes que per motius sanitaris hagin de quedar-se a casa, poden seguir les classes via online.

Les sessions que per restriccions sanitàries no es puguin realitzar presencialment es faran en format online, dins l’horari i calendari habituals.

L’ART DEL BUFÓ

17 i 24 de febrer de 10h a 13h

Lluís Elías

Preu: 50€
10% de descompte abans de l’1 de febrer

Descripció del curs

Nivell avançat – persones amb formació o experiència en interpretació
Així com el pallasso no es dedica a fer pallassades, el bufó tampoc fa bufonades. Si l’un ens fa riure i plorar a partir de la seva innocència, l’altre ho fa amb el seu enginy. Bojos, nans, homes de plaer formaven part de la cort dels Àustries espanyolsEl Bufó té la ingrata fortuna de posseir algun tret físic que el fa absolutament diferent a la resta. Avui en dia, en la època borbònica del segle XXI, abunden els bufons. No formen part de la cort, però els llegim als diaris, a les xarxes socials, a la TV, als teatres. Un rei d’avui en dia li va preguntar a un nan: “qui és més enginyós, Déu o el Diable?” La resposta no l’explicaré; contesti-la vostè mateix senyor bufó si vol formar part de la nostra reial família de prodigis.

 

Objectiu del curs
 
Aprendre les bases de l’interpretació deformada i provocadora d’un bufó a partir d’una metodologia interpretativa concreta.

 

Contingut
 

Els bufons a l’època dels Àustries. El bufó avui. El primer bufó. Simbologia del bufó. El bufó no estereotipat.

Baralla amb tubs de goma. Baralla amb tubs de goma seguint els impulsos d’una música. (Banda sonora de la pel·lícula Avalón o algun fragment de l’òpera Rigoletto ). Impulsos i veu. Articulacions. Deformacions físiques. (Robes per dintre de la roba o diaris)

Naixement d’un humà deforme. L´humà deforme troba un tic, un caminar, una actitud de descans, una actitud d’alerta i una actitud d’atac. L`humà deforme troba una veu a partir dels diferents impulsos de cada actitud.

Valor de la màscara larvària. L’humà deformat i la seva màscara larvària. Exhibició dels bufons larvaris.

Valor de la mitja màscara. Animal deformat més humà que l’humà deformat larvari. Veu de l’humà deformat larvari. (Sumar aprenentage anterior). Trobar una situació actual política o social. (Un desnonament, un migrant, un refugiat, un corrupte…). Exhibició dels bufons davant del reis d’ Espanya.

Lectura d’un monòleg. Lectura d’un poema. El bufó diu el monòleg amb el text del poema.

 

NOTA: Aquesta planificació és excessiva. Són blocs que es poden no arribar a fer. Però tant si es fa como si no, els objectius no variaran.

Lluís Elías

82c5ce9105db0dfccd6a5269293faa81-bpfull

Actor i director teatral, ha estat ajudant de direcció d’Albert Boadella i membre cooperativista d’Els Joglars durant 18 anys. Director escènic i dramaturg de la Cia. Albacity Corporation de Castilla–La Mancha. Professor d’Interpretació amb una experiència de 20 anys com a docent.