EL BUFÓ, AVUI - Actua
19757
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19757,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

       EL BUFÓ, AVUI

       L’art del Bufó

 

       amb Lluís Elias

       d’Els Joglars

Dates

Per determinar


Horari

de 10 a 14h


Preu

Socis AADPC i AISGE: 35€
Socis AADPC a l’atur: 30€
No socis: 50€


Idioma

Castellà i Català


Més informació

hola@actuastudio.com / 933606112

Descripció del curs

Així com el pallasso no es dedica a fer pallassades, el bufó tampoc fa bufonades. Si l’un ens fa riure i plorar a partir de la seva innocència, l’altre ho fa amb el seu enginy. Bojos, nans, homes de plaer formaven part de la cort dels Àustries espanyols. El Bufó té la ingrata fortuna de posseir algun tret físic que el fa absolutament diferent a la resta. Avui en dia, en la època borbònica del segle XXI, abunden els bufons. No formen part de la cort, però els llegim als diaris, a les xarxes socials, a la TV, als teatres. Un rei d’avui en dia li va preguntar a un nan: “qui és més enginyós, Déu o el Diable?” La resposta no l’explicaré; contesti-la vostè mateix senyor bufó si vol formar part de la nostra reial família de prodigis.

Contingut
TEORIA
Els bufons a l’època dels Àustries. El bufó avui. El primer bufó. Simbologia del bufó. El bufó no estereotipat.
ESCALFAMENT 30 minuts.
Baralla amb tubs de goma. Baralla amb tubs de goma seguint els impulsos d’una música. (Banda sonora de la pel·lícula Avalón o algun fragment de l’òpera Rigoletto ). Impulsos i veu. Articulacions. Deformacions físiques. (Robes per dintre de la roba o diaris)
DEFORMACIONS 30 minuts.
Naixement d’un humà deforme. L´humà deforme troba un tic, un caminar, una actitud de descans, una actitud d’alerta i una actitud d’atac. L`humà deforme troba una veu a partir dels diferents impulsos de cada actitud.

MÀSCARA LARVÀRIA 1 hora. (Sumar l’aprenentatge anterior)
Valor de la màscara larvària. L’humà deformat i la seva màscara larvària. Exhibició dels bufons larvaris.

MITJA MÀSCARA. 1 hora.
Valor de la mitja màscara. Animal deformat més humà que l’humà deformat larvari. Veu de l’humà deformat larvari. (Sumar aprenentage anterior). Trobar una situació actual política o social. (Un desnonament, un migrant, un refugiat, un corrupte…). Exhibició dels bufons davant del reis d’ Espanya.
MONÒLEG DEL BUFÓ 1 hora.
Lectura d’un monòleg. Lectura d’un poema. El bufó diu el monòleg amb el text del poema.
NOTA:
Aquesta planificació és excessiva. Són blocs que es poden no arribar a fer. Però
tant si es fa como si no, els objectius no variaran.

 

Lluís Elías

ACTUA INTENSIU 4

Ajudant de direcció d’Albert Boadella i membre cooperativista d’ELS JOGLARS durant 18 anys. Director escènic i dramaturg de la Cia. Albacity Corporation de Castilla–La Mancha. Professor d’Interpretació amb una molt àmplia experiència docent. Director d’escena i actor.

Cognoms (obligatori)