L’ESCOLA I EL MÈTODE D’ENSENYAMENT

El nostre sistema d’ensenyament combina diversos mètodes interpretatius tant els primers en desenvolupar-se com els més actuals. Creiem fermament que a cada persona, a cada alumne, a cada actor, li convé desenvolupar i utilitzar la seva pròpia tècnica, adaptable en funció del paper que li toqui interpretar, del director/a amb qui li toqui treballar o del gènere del projecte. Per tant, vetllem perquè l’alumne incorpori els recursos suficients per defensar-se a l’hora de crear el seu personatge dins la globalitat de qualsevol tipus de treball. A més, en funció de l’edat i de si el curs forma part o no de la formació professional, l’alumne pot necessitar desenvolupar uns recursos o d’altres, o unes determinades habilitats i eines.

 

La nostra oferta formativa es composa de quatre seccions principals on s’inclou Interpretació Teatral, Interpretació davant la Càmera (cinema i TV) i el Musical: Actua!Pro, Actua! Adults, Actua!Teens i Actua!Intensius, descrites a continuació.

Consta d’una Diplomatura en Interpretació Professional per a teatre, cinema i tv. El recorregut acadèmic  està estructurat en tres cursos anuals. Cada any consta de 360 hores lectives, a més a més de les hores de pràctiques i assajos que es fan fora de l’horari lectiu. Les classes tenen lloc al matí (52 hores lectives mensuals) En l’últim curs l’eix central és la creació d’una muntantge teatral i d’un videobook que ajudarà a l’actor/actriu a promocionar-se un cop finalitzats els estudis.

Una formació per als nens/es i joves, que es basa en cursos anuals de 2 hores setmanals en horari de 18h a 20h, de Teatre, Cinema i Musical. A aquesta secció també s’imparteixen casals (estiu, nadal, setmana santa) tallers (cinema de terror, monòlegs youtuber,…) i cursos intensius (videobook joves, cinema,..).

Cursos d’Interpretació de nivell iniciació, mitjà o avançat per als adults. Estan dirigits a persones que no volen o no poden cursar una formació tan extensa com la del recorregut professional. També per a actors i actrius professionals que volen aprendre noves tècniques i eines per a perfeccionar els seus recursos o bé reciclar-se (Modern Method Acting).  Són cursos anuals de 2 hores setmanals, en horari de 20h a 22h, de Teatre, Cinema i Musical, per tal que sigui possible compaginar-los amb la vida laboral. Important destacar que nivell dels professors i el nivell de l’ensenyament d’aquests cursos és el mateix que el de la Formació Professional.

Cursos d’una temàtica o metodologia concreta destinats tant a professionals que es volen reciclar o bé completar la seva formació com a altres persones interessades (tot i que per a alguns cursos és indisponesable tenir una formació professional i/o experiència com a actor demostrable). Aquests cursos són oferits per professionals altament especialitzats de la seva àrea (José Sanchis Sinisterra, Fernado Piernas, Sílvia Munt,etc.) i inclouen àrees relacionades tant amb la tècnica interpretativa teatral com audiovisual (Mètode Linklater per treballar la veu, teatre físic  cinema i doblatge, entre molts altres). La seva programació habitual és de caps de setmana, tot i que també se’n programen ocasionalment de dilluns a divendres (juliol, setmana santa).