Xavier Mercadé
Xavi Mercadé

Direcció i Coordinació

Veure biografía

Actor i Pedagog Teatral. Llicenciat en Psicopedagogia, Màster universitari en estudis avançats de teatre (Treball de fi de màster: “La pedagogía teatral en el desenvolupament emocional i psicològic de l’adolescent”), especialitat en direcció escènica. Diplomat en Magisteri d’Educacio Primària. Format pedagogia teatral amb l’actriu Sílvia Escuder.Format en Interpretació amb l’actor Pep Vila. Format veu i dicció amb Marta Montiel. Format en pedagogía teatral amb Cristina Gámiz. Llicenciat en psicopedagogia i Diplomat en Magisteri. Professor d’Interpretació teatral a la Universitat Internacional de Catalunya.
Cofundador de la productora teatral “La Gàrgola” on hi treballa com actor. Ha estat actor principal a “El Brindis”, sota la direcció de Cristina Cervià. Actor principal a “Ferides”, sota la direcció de Nuria Florensa i Ricard Martí; i actor protagonista a “Kalumba”, sota la direcció de Yago Alonso.
Com a pedagog teatral, dona sessions de formació en instituts i escoles de Catalunya. També és codirector i coordinador pedagògic de l’àrea d’interpretació d’Scennic (curs intensiu d’arts escèniques), i realitza classes d’iniciació al teatre a la Universitat Internacional de Catalunya.
Com a pedagog teatral, ha dirigit l’obra de “L’enemic del poble” de Henrick Ibsen, “El malalt imaginari” de Moliere, “Arsènic per compassió” de Frank Capra, “El sopar dels idiotes” de Francis Veber i “Art” de Yasmina Reza. També ha fet la direcció i dramatúrgia de “Vadeteatre”, amb alumnes d’interpretació de l’escola de teatre Artur Iscla. Ha dirigit diverses obres amb adolescents i ha escrit i dirigit diversos musicals on hi han participat més de 700 persones: “Show time”, “Canta contes”, “Clown”, “6 monedes de plata” i “Somni”

A Actua!Studio s’encarrega de la direcció i la coordinació d’estudis de les diferents seccions formatives de l’Escola.

Elisabet Assens
Elisabet Assens

Cap d’estudis

Veure biografía

Actriu, docència i càstings. Postgraduada en Projectes Pedagògics i Escènics per l’Institut del Teatre, va iniciar la seva formació com a actriu a l’IT de Vic. Posteriorment es va formar en teatre amb Luana Laubeski, tècnica i entrenament actoral amb Fernando Piernas i Javier Daulte, intepretació per a cinema/TV amb Joaquím Oristrell i Esteve Rovira, CEM (gestió emocional i programació mental) amb Nuria Abad i Huang Danwei, Commedia dell’Arte i màscara amb Felipe Cabezas i Víctor Zegarra, Gestalt amb Mercedes Bolivar, consciència corporal amb Ivan Andrade, entre d’altres. Va estudiar també llenguatge musical i veu al Taller de Músics de Barcelona, i Subtitulació i Doblatge a l’ESCAC-UVic.
Com a actriu, en cine/TV ha protagonitzat el llargmetratge Lo que queda de vida (seleccionat al Festival de Cinema Global de la República Dominicana), curtmetratges com Excemption (nominat a l’Almería Western Film Festival) o Lights (premi al millor curtmetratge al Festival Art With Impact de San Francisco i seleccionat al Filmets Film Festival), i ha participat en sèries com Com si fos ahir (TV3), Los Herederos de la Tierra (Netflix), Postkarten (XTVL) o Emerson (youtube). En teatre va girar durant 3 anys amb la cia. The Golden Hat Theatre Company, i en cartellera ha participat en obres como Baño de DamasDevorah Cabaret ShowLa Edad de la CiruelaAlfredo Sea Session, Observada o Deseo.

En càstings de ficció, ha sigut ajudant de Cristina Campos a El Crac (Joel Joan i Hèctor Claramunt), Muse (Jaume Balagueró), Los Herederos de la Tierra (Jordi Frades), i d’Anna Gonzàlez a Bienvenidos a Edén (Netflix), A ciegas (Hermanos Pastor), Alumbramiento (Pau Teixidor), i ha estat directora de càsting dels llargmetratges El Secreto del Corazón (Terenci Coromines) i L’home dels Nassos (Abigail Schaaff).

1E6A6712-blackwhite
Maripaz Correa

Comunicació i comptabilitat

Veure biografía

Els seus inicis en Teatre i Cinema van ser com a actriu i assistent de producció. Va començar l’any 2006 treballant en la companyia de teatre educatiu The Golden Hat Theatre, fent gires per Espanya i Portugal, com a actriu, assistent de direcció i productora durant diversos anys. Va col·laborar també en projectes com «Salvador» (pel·lícula, 2006) o «No es país para Negras» (obra de teatre, 2014).
Fruit de les seves dos grans inquietuds, decideix crear la seva pròpia agència d’espectacles i animacions a Barcelona el 2015, produint espectacles i esdeveniments de diferents disciplines.
S’ha format en Comedia del Arte amb Felipe Cabezas, Teatro Tribuana amb Tapa Sudana, Interpretación Teatral con Eriko Silveira, Acting Skills a la London Drama School, així com cursos y tallers de Producció Executiva i Bubble Art, entre altres.
Ha treballat a l’àrea comercial en les distribuïdores de teatre escolar Eina d’Escola i Escenarios Educativos entre 2010 i 2015.
Ha ampliat les seves capacitats de màrqueting i gestió online obtenint diplomes en diferents cursos, com Publicitat en Google Ads, Màrqueting digital, Big Data i Gestió empresarial, formació que continua ampliant en l’actualitat.

Foto web Joana
Joana Burzón

Audiovisual i Atenció a l’alumne

Veure biografía

Productora i graduada en Comunicació Audiovisual. La seva experiència professional ha anat de la mà amb la seva passió per les arts escèniques. Ha planificat i organitzat els actes de la Fundació del Teatre Romea. També s’ha encarregat de la producció dins l’agència de publicitat Publispec, encarregada del màrqueting i comunicació del grup Focus. Formada en community manegement, és responsable de dinamitzar i gestionar les diferents xarxes socials, així com la producció, processament, edició i muntatge de tot el material audiovisual generat per l’acadèmia.

Foto web Núria
Núria Gimenez

Atenció a l’alumne

Veure biografía

Graduada en Belles Arts, Màster en Formació de Professorat i actualment cursant el Grau en Comunicació Audiovisual. La seva trajectòria professional sempre ha ballat entre el món artístic i el món a l’atenció de l’alumnat, exercint com a professora en l’àmbit de visual i plàstica tant a instituts públics com a escoles privades; a més de treballar en projectes artístics i exposicions com ara: Relats íntims – relats únics?, a la Marineta de Mollet del Vallès, Porta’ns l’art, exposició col·lectiva al Centre Cívic Can Verdaguer o bé, Stone Letter Project una exposició col·lectiva a la Nau U de Barcelona; i al mateix temps produeix vídeos al projecte Saladeespera.film . Tot això compaginat amb experiències laborals enfocades a la gestió, tramitació i atenció a les usuàries i usuaris.

Alain Chipot
Alain Chipot

Professor de Lecoq i Brecht

Veure biografía

Actor, director i professor de mètode lecoq i de clown, porta més de 30 anys dedicant-se al món de l’interpretació teatral en totes les seves vessants. Format al Centre Dramatique de la Courneuve (França), ha treballat amb Pierre Constant, Bernard Sobel, Bruno Bayen i Fernando Arrabal. En cinema i televisió, amb Miguel Hernández, Fernando Trueba, Carlos Plaza, Joan Maria Guell i J.F.Charansonnet, entre d’altres. A Actua!Studio s’encarrega de supervisar i coordinar la secció Professional Actua!Pro, i també és professor de teatre d’Actua!Tardes. El seu últim treball com a director ha estat Te lo contaré en un viaje, representada al Teatre Gaudí a principis d’any. “L’actor ideal ha de ser capaç de rebre l’ànima dels demés”

Nuria Abad
Nuria Abad

Professora d’Interpretació i Coach d’actors

Veure biografía

Actriu, directora i coach d’actors, dramaturga i terapeuta en PNL. Formada en Interpretació en una escola de presitgi i en Dramatúrgia i Cinematografia, prossegueix la seva formació amb altres professionals com Consol Trujillo. Ha treballat com a assistent de Direcció amb la Cia Golden Hat. Directora de muntatges entre els quals destaquen L’Efecte Forer, Una nit al Woody’s, Mots encreuats d’amo, L’habitació fosca, Friends, El Mausoleu, Deu Negrets, Acció de Gràcies i Connectats (aquestes dues últimes amb dramatúrgia pròpia). Properament estrenarà el seu últim text teatral El vot femení. Actualment exerceix com a professora d’Interpretació davant de la càmera de les seccions de menors (A! Teens, Cinema Grans), adults (A! Tardes, Acting Camera i Acting Cinema) i professional (A! Pro, Diplomatura en Interpretació Professional per a Teatre, cinema i TV) i com a coach d’actors/actrius professionals de cinema i televisió, entre els quals destaca el seu últim treball amb actors com Milo Taboada per a la sèrie Fariña. A més, també exerceix de terapeuta; és especialista en Bioneuroemoción pel Enric Corbera Institute i Practitioner en PNL per l’Institut Integratiu Barcelona.

Oriol Castro-Herero
Oriol Castro

Professor d’Interpretació i de Teatre en anglès

Veure biografía

Actor, guionista i professor d’interpretació. Des que era adolescent s’ha format en interpretació, mentre més tard cursava el grau d’Estudis Anglesos a la UB i un màster en Guió de Ficció a l’ECIB. El seu entrenament actoral inclou formació dramàtica a l’escola Eòlia, així com cursos amb Mel Churcher, Luci Lenox i Bojan Ivic. Ha treballat com a realitzador de diversos spots de disseminació per l’EIT Health i el Parlament Europeu, i ha dirigit videoclips per artistes nacionals i internacionals. Va ser  director i actor del grup de teatre de la UB, i ha actuat en projectes teatrals estrenats al Sant Andreu Teatre, La Seca Espai Brossa i la Sala Fènix. En cinema, té experiència com a actor i cap de producció, i ha escrit i dirigit dues pel·lícules: “Minnesota” i “ring of a man called sheshonq”.

Mai Rojas
Mai Rojas

Professor de Teatre Físic i Mim

Veure biografía

Actor i director de teatre físic, és llicenciat en Interpretació Textual i en Teatre Físic i Mim. Ha treballat per: Brecha, Giratablas, l’Skene, Theatre d’L’Ange Fo,entre d’altres. Ha realitzat tallers a Costa Rica, Puerto Rico i Anglatera entre d’altres paisos. Treballa al Cirque du Soleil i al 2013 va crear la seva pròpia companyia Los Escultores del Aire, amb la que en la actualitat està duent a terme gires tant per Europa com pel continent americà, presentant els espectacles La Leyenda del Fauno y el Viaje y Tuberías.

Enric Cusí
Enric Cusí

Professor de Dicció i Doblatge

Veure biografía

Director, adaptador i actor de doblatge des de l’any 1984. Ha treballat  en diversos muntatges de la companyia Adrià Gual dirigida per Ricard Salvat, i a la companyia d’Enric Majó i del centre dramàtic de la Generalitat.  Darrerament ha participat com actor al musical “Somriures i llàgrimes” i a “Somni d’una nit d’estiu” de William Shakespeare, i ha dirigit “Don Juan Tenorio” i el muntatge històric dels cent anys de la Mancomunitat titulat “Enric Prat de la Riba. Un somni”.  En cinema ha treballat en més de 20 produccions i ha  participat a moltes series de televisió. Va  realitzar i presentar durant 18 temporades el programa “Boulevard” de cançó francesa a Com ràdio i a Ràdio Estel.

Pau Sastre
Pau Sastre

Professor d’Interpretació

Veure biografía

Actor i professor d’Interpretació. Llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona (des de 2005) i al programa Tècnica Meisner des de 2008 amb Javier Galitó- Cava Interpretació amb Montse Esteve (2000) Interpretació amb Montse Esteve (2000). Workshops: Biomecànica Teatral amb Nikolaj Karpov i M. Smaevich; Grotowsky amb Sigmund Molick, deixeble de Grotowsky; Presència actoral amb Isabel Úbeda, de l’Odin Théâtre; Tribuana –ment, cos, veu- amb Tapa Sudana, assistent de Peter Brook; Dramatúrgia de l’espai amb Moreno Bernard. Màster en Coaching Executiu i Personal, Postgrau en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama i formació en Mindfulness, PNL i Psicologia.

En els 15 anys de carrera d’actor professional ha actuat en teatres com el Romea, la Beckett, el TNC, la Biblioteca de Catalunya o el Lliure, entre molts d’altres. També ha fet televisió, apareixent en sèries com La Riera, Kubala Moreno i Manchón, Golobica TV, Comptes o Malsons SL. Disposa d’una àmplia trajectòria com a docent, professió que ha compaginat amb la d’actor des dels seus inicis, especialment en l’aprenentatge de tècniques d’interpretació, i el treball d’escenes i de text. Pots consultar el seu CV complert a  www.pausastreactor.com.

AAGULLO_6-1-blackwhite
Alexandra Agulló 

Professora de Cos i Veu

Veure biografía

Actriu, professora d’interpretació, cos i veu. Graduada en Cinema i Comunicació Audiovisual a l’ESCAC i en interpretació a l’Estudi Nancy Tuñón-Jordi Olivé, complementa la seva formació amb programes d’entrenament professional amb Fernando Piernas, Esteve Rovira, Ferran Utzet o Manuel Lombardero, entre d’altres. Es forma també en tècnica vocal i en dansa, i cursa el CEC (Certificat d’Estudis Corporals) a la Universitat Sorbonne Nouvelle de París.

A París, crea el col·lectiu Anima, amb el qual guanya el premi de joves creadors contemporanis del Théâtre de l’Atelier Bleu amb l’obra Fellen: née de la Terre i amb la qual també crea Anima, una peça laboratori que es mostra a diversos festivals de França i Alemanya. Actualment treballa en la creació del projecte A mí me salbó Elena Malova, de Cía. La Gavatxa.

En teatre, forma part de la companyia fixe del Teatre de l’Epée de Bois, a la Cartoucherie de París, interpretant peces de Lorca i Molière com a actriu, i treballant a la vegada com a responsable artística de l’equip franc-espanyol de la mà del director del teatre, Antonio Díaz-Florián. També actua i balla al Théâtre de la Bastille amb Pas d’équidistance… Y a-t-il un rapport avec les chevaux?

En televisió, col·labora en sèries com Los Herederos de la Tierra, Psicopatologia digital amb el Doctor Soler, Pop ràpid, o Percepciones. I en cinema, guanya diversos premis per la seva interpretació Bonsai.

Paralel·lament, també fa de directora artística de diversos projectes (publicitaris, cinematogràfics i teatrals) i des del 2017 es llança a l’escriptura i direcció dels seus propis projectes audiovisuals.

IMG_2507-blackwhite
Rubén Pérez

Professor de FOL

Veure biografía

Graduat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, anteriorment s’havia format en Interpretació al Col•legi de Teatre de Barcelona. També es va postgraduat en Actuació amb la companyia La Perla 29 i ha realitzat diferents cursos i tallers al llarg de la seva trajectòria.
Va debutar com a professional amb la companyia Males Companyies amb l’espectacle En Alta Mar sota la direcció d’Alberto Diaz i amb La Perla 29 a l’espectacle Tonio, el poeta, dirigit per Oriol Broggi.
També ha participat com a actor als projectes es La tempesta i Heroïs, dirigides per Marc Angelet; La visita de la vella dama, O ya no entiendo lo que està pasando o ya no pasa lo que estabaentendiendo al Festival TNT, les dues dirigides per Jorge Picó; i als projectes Com si mitja taronja gegant se m’estigués pixant a sobre i La festa de les cadires, dirigides per Roger Torns. Va continuar treballant durant set anys a la companyia Teatre del Repartidor participant en els espectacles Bodas de sangre, La dama boba, Fuenteovejuna, La celestina, El lazarillo de Tormes, dirigits per Pepa Calvo.
També va participar com a actor protagonista a la pel•lícula PaleFace (Rostre Pàl•lid), sota la direcció d’Arnau Segarra Braunstein, produïda per Les Films d’Ottokar.
L’any 2018 va passar a formar part de la companyia Els Joglars, iniciant la seva trajectòria a la companyia amb l’espectacle SeñorRuiseñor, dirigit de Ramón Fontserè, espectacle coproduït pel Centro Dramático Nacional (CDN) i el Teatro Calderón de Valladolid que va girar pel circuit nacional durant fins a finals del 2021 i fent temporada als Teatros del Canal.
Com a autor, ha desenvolupat els projectes La Costa, Contraindicaciones para no echar a perder una lechuga iceberg, En Europa siemprellueve; i, com a director hi destaquen els projectes YesBut So Whatde David Mamet i SieteSegundosde Falk Richter (In GodWe Trust), Sala Mirador, Madrid, 2022.
Pel que fa a la seva carrera com a pedagog, ha participat des del 2010 en les iniciatives dels projectes Lazzigags, El Corifeu, Ludoteca PELL i al Patronat de Cornellà.

A Actua!Studio és professora de l’assignatura FOL (Formació i Orientació Laboral)

Òscar Mas
Òscar Mas

Professor de Cant

Veure biografía

Actor i cantant de llarga trajectòria, debuta professionalment com a cantant l’any 1976. Paral·lelament, inicia la seva carrera com a actor. Ha participat a Mar i Cel, de Dagoll Dagom, en el paper d’Osman; per aquest personatge va ser nominat com a millor actor de repartiment en els premis de la Associació d’actors i Directors de Catalunya el 1989. En cinema ha participat, entre d’altres, en les següents pel·lícules: La Plaça del Diamant, Asalto al Banco Central, Bar-Cel-Ona, Nunca estás en casa, Un único deseo. També ha intervingut en diversos espais i sèries de TVE i TV3. En la seva trajectòria teatral, destaquen Mar i Cel, Flor de Nit, La Flauta Màgica i Cançó d’Amor i de Guerra (Gran Teatre del Liceu) d’entre més de 30 actuacions en obres representades al Teatre Lliure, Teatre Romea, el Teatre Condal i al Teatre Gaudí. “El teatre és amor per la tècnica, per la precisió, per la recerca constant de l’excel·lència. Això vol dir amor pel públic. La docència m’ha permès participar en l’intercanvi generacional d’aquests valors.”

Paca Portillo
Paca Portillo

Professora de Dansa

Veure biografía

Ballarina i coreògrafa professional, formada en diferents estils de ball com el clàssic, el hip-hop, flamenc, els balls de saló i el contemporani, porta donant classes des de 1992 a nombroses escoles, companyies de ball, orquestres i teatres. Coreògrafa i ballarina de grans esdeveniments i convencions per a la Volkswagen, Oraldine i Expozaragoza. Ha Realitzat treballs coreogràfics per a l’obra de teatre “Ex” dirigida per Abel Folk, per a Televisió de Catalunya, per la companyia de teatreKaddish. Co-coreògrafa i ballarina en els dos últims anys 2011 i 2012 del trofeu “Joan Gamper”.

Raquel Jezequel
Raquel Jezequel

Professora de Cant

Veure biografía

Actriu, cantant i ballarina. Actualment, cursa el Grau Universitari de Logopèdia a la Universitat Oberta de Catalunya i la formació en psicologia Gestalt de Barcelona. Llicenciada al Recorregut de Teatre Musical per l’Escola Aules (2019), al grau intensiu de Teatre Musical a l’escola London School of Musical Theatre (2015) i al Grau de Pre-Musical a l’Escola Coco Comín (2013).
Va estudiar solfeig, harmonia i piano al Taller de Músics de Barcelona i compta amb titulació oficial al mètode Estill Voice Craft (nivell 1 i 2) i graus superiors d’ABRSM.
Entre els seus treballs més recents, destaquen Broadway al Liceu concert dirigit per Manu Guix i Àngel Llàcer (2021), el projecte propi de Tribut a Michael Jackson WHO IS IT (2021), l’espectacle musical Desde mi ventana (2021), el musical La Tienda de los Horrores al teatre Coliseum sota la direcció d’Àngel Llàcer i Manu Guix, i altres musicals com Rent, Broadway a Capella o Carrie (2018) on va interpretar el personatge protagonista.
Actualment, combina la formació curricular amb el treball docent.

Anabel_Riquelme--blackwhite
Anabel Riquelme

Professora d’Interpretació

Veure biografía

Actriu, dramaturga, directora i coach de creació.
Diplomatura en art dramatic. Es va especialitzar en els procesos de creació escènica a amb el Poder de la vulnerabilitat amb Crecimiento Teatral. Ha participat com actriu en diferents montatges teatrals, La cola del paro, Femme (y no) Fatale, Me gusta, [Des]Encuentros (actualment en cartell en el Teatreneu) i Alma (en procès) de creació propia.
Es va formar amb mestres com la Blanca Portillo en el seminari El poder de la palabra, el Carmelo Gómez en La técnica del verso, el Javier Galitó-Cava en el programa de técnica Meisner, la Gracia Querejeta en aprofundir davant la cámara, l’Iván Morales en el seminari de Creació escènica grupal i l’Alejandra Jiménez-Cascón en la dramaturgia a través del actor en escena. En teatre ha dirigit l’obra Adulteros de Woody Allen i La cola del paro amb la cia. Strangers. Actriu en més de 20 montatges teatrals i es part de la cia. Antigua i Barbuda arquitectura de fira. En cinema es actriu en La visita dirigit per el Javier Garcia, 016 amb 3 premis i 5 seleccions nacionals, ¡Ni de coña! com actriu i guionista dirigit per l’Albert Brescó, va participar en la sèrie de televisió Piezas dirigit pel Pol Mallafré (Mockudramas). L’últim treball en el curtmetratge Estaba Cantado va obtenir 4 premis i 46 nominacions internacionals.
Docent en investigació del personatge, iniciació al teatre i acompanyament en procesos de creació col.lectius i individuals.

Oscar Boix
Oscar Boix

Professor d’Interpretació

Veure biografía

Actor i professor especialitzat en improvisació i desinhibició. Amb àmplia experiència al teatre, va estudiar direcció, escenografia i interpretació. Es especialista en el treball d’alliberament emocional i concretament en la por al ridícul, el pànic escènic i la vergonya. El seu últim treball ha estat el curtmetratge Time lapse, guanyador del Premi Jameson a la Mejor Película de Triple Destilación de la XIV edició de JamesonNotodofilmfest. Ha col·laborat amb Comediants a L’ arbre de la memoria i Dimonis; amb La Cubana: a Un día a l’ Opera” (actor col.laborador). Ha participat a la sèrie El Crack de TV3 (segona temporada) Ha dirigit els següents espectacles infantils amb la companyia Mots de Fusta, amb la Companyia Bate Rosa a ” L’ artesà Dels planetes“, que va quedar finalista Premis Mutis de teatre, secció juvenil. Ha participat com a actor a Clara i Soulman, finalista als Premis del Siges Terror Film Festival. Properament: actor a la película El año de la plaga de Carlos Martín Herrera que s’estrena l’estiu de 2018. També ha participat com a improvisador a Match, dins el festival d’improvisació de Granada. Recentment ha participat com a actor a les següents obres de teatre: Pentateatre Volum 3, Emociones i Verónica. Com a actor-cantant ha participat a Sweeney Todd de la Cía Maisomtots, que va guanyar el Premi Guineueta 2004 a millor espectacle musical. Per últim, també és actor de publicitat, recentmenlt ha participat en anuncis de Wing Italia i Aquarius.

Laura Porta
Laura Porta

Professora d’Interpretació

Veure biografía

Actriu i professora d’Interpretació. Graduada en Comunicació Audiovisual (Universiat Autònoma de Barcelona) i en Interpretació (Col·legi de Teatre), complementa la seva formació amb docents com Llàtzer García, Ferran Utzet, Iván Morales o José Sanchís Sinisterra. Crea la cia. La Virtuosa, guanyadora del Premi Popular de la Mostra de Teatre de Barcelona, amb “Catalunya triomfant o el rellotge sense agulles” (2015). Desde 2016 participa com actriu i dramaturga en el laboratori de creació escènica Peripècies, liderat per Sergi Belbel a la Sala Beckett, i amb el que ha estrenat “Fantasmes”(2017), “IF-FI”(2018) i “Por”(2019). En teatre l’hem pogut veure també a “Llançament” , “3 Lo(r)cas” o “Gusstafson R60”. Recentment ha aparegut a la serie “Les de l’hòquei” (TV3) i protagonitzat la sitcom “Bany compartit” (TVE). A l’Escola és professora del curs Interpretació Grans de la secció Actua! Joves.

Yone Martí
Yone Martí

Professora d’Interpretació 

Veure biografía

Actriu formada en interpretació professional per a teatre, cinema i TV, ha participat com a actriu en diferents curtmetratges, vídeo-art i vídeo-performance per a diferents festivals o exposicions com Sitges Terrorific Film Fest o Videoarte a la fresca. També a format part de diferents performances internacionals amb col·lectius artístics com LeVirage o The Imagynary Beings, teatre gestual dirigit per Mai Rojas. A Actua! studio és professora del grup de Petits i Joves d’Actua! Joves, Stages i Casals d’Estiu, així com cursos intensius d’interpretació davant la càmera, que porta impartint des d’els inicis de creació de l’Escola.

Christian-Avilés-2021_1-blackwhite
Christian Avilés

Professor de Interpretación

Veure biografía

Inicialment es forma com a actor en l’estudi de Nancy Tuñón i posteriorment amb diversos professionals del sector, com Javier Galitó-Cava, amb qui estudia tècnica Meisner. Després d’intervenir en diverses sèries de TV i en nombrosos curtmetratges, l’any 2009 inicia un llarg camí amb la companyia Entropel, on no només treballa com a actor, sinó també com a dramaturg de diverses peces teatrals. Paral·lelament, es forma com a muntador de vídeo i realitza diversos cursos de guió i dramatúrgia. En l’actualitat treballa com a actor en diverses produccions independents i com a director, guionista i muntador freelance, realitzant vídeos per a grans empreses, comercials, videoclips i curtmetratges, els quals avui dia sumen més de 100 seleccions i més de 20 premis en reconeguts festivals internacionals, com el Notodofilmfest, el Très Court International Film Festival o el Seoul International Film Festival.

 

Alejo Levis
Alejo Levis

Professor d’Interpretació

Veure biografía

Director audiovisual, guionista, dramaturg i director de teatre. Ha realitzat durant més de 20 anys videoclips i publicitat per a marques com Seat, Vokswagen, Nestcafé, Cruzcampo etc, o grups com “Los Secretos”, “Fundación Tony Manero” etc. En la primavera de 2014 va estrenar “Tot semblava perfecte” el seu primer llargmetratge com a director, en el qual també signa el guió i el muntatge. Ha estat seleccionada entre d’altres al Festival de cinema de Màlaga, o el D’A de Barcelona. El seu segon llarg “No quiero perderte nunca” produïda per Life & Pictures es va estrenar al juliol de l’any 2018, després de participar al Festival de cinema de Màlaga i guanyar el premi especial de jurat de Festival de cinema català Somcinema. És guionista de el llargmetratge “14 days with Victor” de Arcadia Motion Pictures, estrenat al Festival de Sitges 2010, i seus són també curtmetratges multi-premiats com “Waste”, o “L’infern dels amants cruels” amb la companyia de dansa “Hotel” .Per teatre ha escrit i dirigit “el temps immòbil” estrenat al Fringe de Madrid, i programat a la sala Kubick (Madrid) ia la Seca (Barcelona). “LifeSpoiler”, co-escrita i dirigida costat de Marc Angelet. Va ser estrenada a la sala Flyhard, on s’ha reposat quatre temporades, i s’ha re-muntat a Chicago i Bogotà. És també el co-dramaturg i escenògraf, de “Immortal” amb Bruno Oro, estrenada al Club Capitol de Barcelona. El text de “La Vall Inquietant” va ser finalista l’any passat de el prestigiós premi Quim Masó, i el 2020 a més estrena com a dramaturg i director, “Val Val Val” a la Sala Atrium, i la “La festa de l’segle” un text per a la companyia la Llarga. També és el coautor de “Cobertura” amb Bruno Oro i Clara Segura, a més d’escenògraf, o responsable de el disseny de vídeo de la mateixa. Ha realitzat la part audiovisual de tot tipus d’espectacles, per a sales independents, grans teatres i sales de concerts. Destaquen “Sang Lunar” de de Xavier Albertí al Centre Dramàtic Nacional, “Nit de Reis” de Pau Carrió (Grec 2017 i Teatre Lliure), o “El biògraf” a la Sala Beckett. Al TNC ha treballat en “Voyager” de Marc Angelet, “Striptrist” de Pere Faura, o “Annus Oribilis” d’Albert Arribas.

MariaVillarejo-LAFARANDULA-2-1-blackwhite
María Villarejo

Professora d’Interpretació

Veure biografía

Actriu, cantant i ballarina. Graduada en Interpretació dins l’itinerari de musical a l’ESAD de l’Institut del Teatre de Barcelona i la Psicologia a la UB. També s’ha format en interpretació, veu i cos a Nancy Tuñón; Laura Jou i Eva Gris. La seva formació abraça el cant (principalment musical; però també líric i modern), ball (contemporani, clàssic i jazz), circ (teles aèries) i Teatre immersiu i sensorial. En l’àmbit professional ha treballat a la sèrie de Movistar+ Matar el pare i a les quatre temporades de la sèrie Oh my goig! de BTV. En teatre ha interpretat Adela a La casa de Bernarda Alba (Sala Ars, 2021), La Prima a Almisdaé (Festival Mutis, 2020), Anna a La Rebel·lia Possible (Sala Muntaner, 2017) i Julieta a Més enllà de Verona (Sala Porta 4, 2017). Anteriorment, ha format part durant tres anys de la companyia Magatzem d’Ars, actuant en diverses obres infantils i juvenils representades a diferents teatres de Barcelona i/o portades de gira per Espanya: Blancaneus (2014), La Sirenita (2014), El Mago d’Oz (2015), El llibre de la selva (2015), Oliver Twist (2015), La casa de Bernarda Alba (2015)… entre d’altres.
La seva experiència professional també inclou la docència: és monitora de teatre i lleure per a nens i joves des de fa tres anys.