INICIACIÓ AL TEATRE

Aquest curs consisteix en una formació fonamental, bàsica i essencial per a tots aquells que vulguin endinsar-se al món teatral. Tractarem les tècniques bàsiques que tot actor de teatre necessita saber, mitjançant abundants exercicis pràctics, a través d’improvisacions, monòlegs i escenes. D’aquesta manera, l’alumne progressivament anirà descobrint i interioritzant les tècniques essencials per a una bona interpretació teatral.

Modalitat anual

GRUP 1: D’octubre  a juny. Divendres de 10h a 12h

GRUP 2: D’octubre a juny. Dimarts de 20h a 22h

 

Modalitat semestral

GRUP 3: De febrer a juny. Dijous de 20h a 22h

GRUP 4: De febrer a juny. Dilluns de 20h a 22h

Òscar Boix

Xavier Mercadé

Consulta el preu aquí

GRUPS 1 i 3:

10% descompte inscripcions fins el 30 de desembre

5% descompte inscripcions fins el 10 de gener

Nivel inicial

Curs bàsic dirigit a alumnes/as que vulguin endinsar-se en el món de la intepretació teatral.

12 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció.

Continguts

  • Desinhibició; tècniques que ens serviran per alliberar el cos, les emocions i a perdre la vergonya.
  • La improvisació individual i grupal.
  • Veu; coneixement, to, direcció focal i control.
  • La pausa; concepte clau per al llenguatge teatral.
  • Mimicologia; eines per guanyar seguretat sobre l’escenari.
  • Creació d’un personatge; pautes bàsiques per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • Prendre consciència; reconèixer l’espai teatral i tenir en compte el públic.

 

Al final del 3r trimestre realitzarem un petit muntatge teatral obert al públic on es veuran plasmades les tècniques utilitzades. La gravació d’aquest muntatge estarà disponible per als alumnes un cop finalitzat el curs.

Òscar Boix

Oscar Boix
Actor i professor especialitzat en improvisació i desinhibició. Amb àmplia experiència al teatre, va estudiar direcció, escenografia i interpretació. Es especialista en el treball d’alliberament emocional i concretament en la por al ridícul, el pànic escènic i la vergonya. El seu últim treball ha estat el curtmetratge Time lapse, guanyador del Premi Jameson a la Mejor Película de Triple Destilación de la XIV edició de JamesonNotodofilmfest. Ha col·laborat amb Comediants a L’ arbre de la memoria i Dimonis; amb La Cubana: a Un día a l’ Opera” (actor col.laborador). Ha participat a la sèrie El Crack de TV3 (segona temporada) Ha dirigit els següents espectacles infantils amb la companyia Mots de Fusta, amb la Companyia Bate Rosa a ” L’ artesà Dels planetes“, que va quedar finalista Premis Mutis de teatre, secció juvenil. Ha participat com a actor a Clara i Soulman, finalista als Premis del Siges Terror Film Festival. Properament: actor a la película El año de la plaga de Carlos Martín Herrera que s’estrena l’estiu de 2018. També ha participat com a improvisador a Match, dins el festival d’improvisació de Granada. Recentment ha participat com a actor a les següents obres de teatre: Pentateatre Volum 3, Emociones i Verónica. Com a actor-cantant ha participat a Sweeney Todd de la Cía Maisomtots, que va guanyar el Premi Guineueta 2004 a millor espectacle musical. Per últim, també és actor de publicitat, recentmenlt ha participat en anuncis de Wing Italia i Aquarius. </span>

Xavier Mercadé

xavier mercade (3)

Actor i Pedagog Teatral. Llicenciat en Psicopedagogia, Màster universitari en estudis avançats de teatre (Treball de fi de màster: “La pedagogía teatral en el desenvolupament emocional i psicològic de l’adolescent”), especialitat en direcció escènica. Diplomat en Magisteri d’Educacio Primària. Format pedagogia teatral amb l’actriu Sílvia Escuder.Format en Interpretació amb l’actor Pep Vila. Format veu i dicció amb Marta Montiel. Format en pedagogía teatral amb Cristina Gámiz. Llicenciat en psicopedagogia i Diplomat en Magisteri. Professor d’Interpretació teatral a la Universitat Internacional de Catalunya.

Cofundador de la productora teatral “La Gàrgola” on hi treballa com actor. Actualment ha estat actor principal a “El Brindis”, sota la direcció de Cristina Cervià. En teatre ha dirigit l’obra de “L’enemic del poble” de Henrick Ibsen. Actor de microteatre a l’obra: “Necessites un psicòleg” en el Espai Galliner del FITAG. Actor a “Arsènic por compassió” (adaptació), paper protagonista. Actor a “El sopar dels idiotes” (adaptació), paper protagonista. Actor a “Esto no es arte” (adaptació de l’obra “Arte”, de Yasmina Rezza), paper protagonista.També és codirector i coordinador pedagògic de l’àrea d’interpretació d’Scennic(curs intensiu d’arts escèniques), i realitza classes d’iniciació al teatre a la Universitat Internacional de Catalunya. Ha dirigit diverses obres amb adolescents i ha escrit i dirigit diversos musicals on hi han participat més de 700 persones. Direcció i dramatúrgia “Vadeteatre”, alumnes d’interpretació de l’escola de teatre. Direcció del musical “Show Time”.Direcció i guió del musical “Canta contes”. Direcció i guió del musical “La llegenda de Bell-lloc”.Direcció i guió del musical “Clown”. Direcció i guió del musical “6 monedes de plata”. Direcció i guió del musical “Somni”. Direcció de l’obra “El malalt imaginari” (adaptació). Direcció de l’obra “Arsènic por compassió” (adaptació). Direcció de “Arte” (adaptació). Direcció de “La cena de los idiotas” (adaptació). A Actua!Studio s’encarraguera de la coordinació d’estudis de les diferents seccions formatives de l’Escola.