INICIACIÓ AL TEATRE

Aquest curs consisteix en una formació fonamental, bàsica i essencial per a tots aquells que vulguin endinsar-se al món teatral. Tractarem les tècniques bàsiques que tot actor de teatre necessita saber, mitjançant abundants exercicis pràctics, a través d’improvisacions, monòlegs i escenes. D’aquesta manera, l’alumne progressivament anirà descobrint i interioritzant les tècniques essencials per a una bona interpretació teatral.

Modalitat anual

Periode: octubre-juny

Horari: dimecres de 20h a 22h

 

Modalitat semestral

Periode: febrer-juny (inici dilluns 4 de febrer)

Horari: dilluns de 20h a 22h

 

Modalitat trimestral

Periode: abril-juny (inici dijus 4 d’abril)

Horari: dijous de 20h a 22h

Òscar Boix

Consulta el preu aquí

Nivel inicial

Curs bàsic dirigit a alumnes/as que vulguin endinsar-se en el món de la intepretació teatral.

12 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció.

Continguts

  • Desinhibició; tècniques que ens serviran per alliberar el cos, les emocions i a perdre la vergonya.
  • La improvisació individual i grupal.
  • Veu; coneixement, to, direcció focal i control.
  • La pausa; concepte clau per al llenguatge teatral.
  • Mimicologia; eines per guanyar seguretat sobre l’escenari.
  • Creació d’un personatge; pautes bàsiques per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • Prendre consciència; reconèixer l’espai teatral i tenir en compte el públic.

 

Al final del 3r trimestre realitzarem un petit muntatge teatral obert al públic on es veuran plasmades les tècniques utilitzades. La gravació d’aquest muntatge estarà disponible per als alumnes un cop finalitzat el curs.

Òscar Boix

Oscar Boix
Actor i professor especialitzat en improvisació i desinhibició. Amb àmplia experiència al teatre, va estudiar direcció, escenografia i interpretació. Es especialista en el treball d’alliberament emocional i concretament en la por al ridícul, el pànic escènic i la vergonya. El seu últim treball ha estat el curtmetratge Time lapse, guanyador del Premi Jameson a la Mejor Película de Triple Destilación de la XIV edició de JamesonNotodofilmfest. Ha col·laborat amb Comediants a L’ arbre de la memoria i Dimonis; amb La Cubana: a Un día a l’ Opera” (actor col.laborador). Ha participat a la sèrie El Crack de TV3 (segona temporada) Ha dirigit els següents espectacles infantils amb la companyia Mots de Fusta, amb la Companyia Bate Rosa a ” L’ artesà Dels planetes“, que va quedar finalista Premis Mutis de teatre, secció juvenil. Ha participat com a actor a Clara i Soulman, finalista als Premis del Siges Terror Film Festival. Properament: actor a la película El año de la plaga de Carlos Martín Herrera que s’estrena l’estiu de 2018. També ha participat com a improvisador a Match, dins el festival d’improvisació de Granada. Recentment ha participat com a actor a les següents obres de teatre: Pentateatre Volum 3, Emociones i Verónica. Com a actor-cantant ha participat a Sweeney Todd de la Cía Maisomtots, que va guanyar el Premi Guineueta 2004 a millor espectacle musical. Per últim, també és actor de publicitat, recentmenlt ha participat en anuncis de Wing Italia i Aquarius. </span>