MUNTATGE TEATRAL

Durant tot el curs oferim la modalitat híbrida, de manera que els/les alumnes que per motius sanitaris hagin de quedar-se a casa, poden seguir les classes via online.

Les sessions que per restriccions sanitàries no es puguin realitzar presencialment es faran en format online, dins l’horari i calendari habituals.

Curs de teatre dirigit a alumnes amb una base sòlida en interpretació teatral que vulguin aprofundir i consolidar la seva formació com a actors / actrius de teatre. El principal objectiu de el curs consisteix en el muntatge i posada en escena d’una obra de teatre, que serà mostrada i representada a el públic a final de curs.

El recorregut d’Interpretació Teatral d’Actua!Adults comprèn tres cursos anuals: INICIACIÓ AL TEATRE seguit de CREACIÓ TEATRAL i, finalment, el curs de nivell més avançat MUNTATGE TEATRAL.

Duració: octubre – juny

Horari: Dilluns, de 20h a 22h

Nivell avançat

Dirigit a alumnes/as amb una base sòlida en interpretació teatral.

Ferran Terraza

Consulta el preu aquí.

12 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts
 • En el primer trimestre del curs es realitzarà un treball preparatori, en el qual, a partir d’una sèrie d’exercicis, improvisacions teatrals i associacions lliures d’idees, es treballaran i potenciaran els recursos expressius de l’alumne / a, els seus registres interpretatius, i la seva energia i capacitat creativa. Aquest procés d’entrenament ha d’incloure, al seu torn, un treball de llenguatge corporal, expressió sensorial i de connexió emocional, amb el qual l’alumne podrà desenvolupar el seu sentit de veritat i transmetre emocions de forma orgànica. Se li dotarà de totes les eines escèniques i de totes les tècniques actorals (veu, cos) per a poder construir personatges coherents i creïbles.Posteriorment, la resta de el curs de teatre estarà destinat, exclusivament, al muntatge d’una obra de teatre, en la qual s’aplicaran i incorporaran integralment tots els elements de el “joc escènic”. En el procés de creació de Muntatge Teatral es treballaran els següents aspectes:Sobre el Text:
  – Definició i estudi d’un Context (artístic, social, històric).
  – Comprensió i anàlisi detallada delText. Unitats i Subunitats.
  – Definició del Conflicte Dramàtic.
  – Recerca dels diferents sentits i intencions de el text (subtextos).Sobre el Personatge:
  – Tipologia i construcció dels diferents personatges de l’obra.
  – Construcció interna de el personatge (el seu caracterologia) i construcció externa (la seva caracterització).
  – Objectius de el personatge. Objectius i Superobjetivos.
  – Evolució dins de l’escena. Arc de el personatge.
  – Relació entre els personatges.Sobre la Posada en escena:
  – Aplicació de tots els continguts prèviament treballats.
  – Intencionalitat i justificació de les accions físiques. Què faig? Per què ho faig? Com ho faig?
  – Resposta als estímuls. Acció / Reacció.
  – El tempo i el Ritme escènics.
  – Les pauses i els silencis. Saber escoltar.
  – Utilització de l’espai. Presència escènica.
  – Adaptació amb els companys / es d’escena.
  Al final del 3r trimestre, l’obra de teatre treballada serà mostrada i representada davant el públic en un teatre de Barcelona.

Ferran Terraza

Ferran Terraza és actor i professor d’ Interpretació. Al llarg de la seva carrera artística ha treballat en teatre, cinema i televisió. En teatre, ha participat en més de vint-i-cinc obres, entre les quals destaquen: Les obres completes de William Shakespeare (abreujades) (dir.: Jess Winfield), Gòtic Urbà (dir.: James de Paul), Maleits (dir.: Josep Pere Peyró), Somni d`una nit d`estiu (dir.: Pitus Fernàndez), Cartes d’ amor (dir.: Josep Mª Vidal), Les tres germanes (dir.: Ariel García Valdés), El martirio de San Sebastián (La Fura dels Baus), Títol per determinar (dir.: Iván Morales), Tras la puerta (dir.: Marc González ), Te lo contaré en un viaje (dir.: Alain Chipot). En les quatre darreres temporades, ha representat ininterrompudament el monòleg Tributo a Pepe Rubianes. Paral.lelament, ha protagonitzat, al llarg de dues temporades, Orgasmos.La Comedia al Teatre Club Capitol.

En cinema, ha protagonitzat la coneguda pel·lícula REC , de Jaume Balagueró i Paco Plaza, participant posteriorment a REC 2 REC 4 Apocalipsis. Altres títols de la seva filmografia són: Messi (dir.: Alex de la Iglesia), 25 Kilates (dir.: Patxi Amezcua), Mejor que nunca (dir.: Dolors Payàs),  Way Down (dir.: Jaume Balagueró). A la televisió, ha intervingut en sèries com Nit i Dia, La RieraKubala, Moreno i ManchónEl cor de la ciutatLa Via AugustaPsico-expressLaberint d`ombresAguila Roja, Pelotas, Yo soy BeaSin tetas no hay paraísoHospital CentralLos hombres de Paco,…entre moltes d’ altres.