TALLER CABARET

Aquest és un curs de teatre intensiu dirigit a alumnes amb una base prèvia en Interpretació teatral interessats/es en introduir-se en el gènere del Cabaret.

L’objectiu realitzar una aproximació i iniciació al gènere del cabaret, al seu funcionament bàsic i la seva estètica, la tipologia dels seus diferents personatges i les seves tècniques corresponents.

GRUP 1

Dates:

Divendres 22 i 29 de novembre

Divendres 13 i 20 de desembre

Horari:

De 12h a 14h

 

GRUP 2

Dates:

Dilluns 25 de novembre

Dilluns 2, 9 y 16 de desembre

Horari:

De 20h a 22h

Ferran Terraza

Preu general: 90€

Descompte 10% inscripcions fins el 7 de setembre

Nivell mitjà

Curs dirigit a persones amb una base prèvia en interpretació teatral

12 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció

Continguts

Mitjançant una sèrie inicial d’exercicis i improvisacions teatrals, es treballaràn la desinhibició, l’observació, la imaginació, l’espontaneïtat, la creativitat, el llenguatge gestual i corporal i tots els elements que conformen el joc escènic.

Posteriorment, prèvia presentació i definició de la tipologia dels diferents personatges del gènere, cada alumne, -en funció dels seus registres interpretatius, dels seus interessos i de les seves potencialitats-, realitzarà una primera aproximació a la creació d’un personatge de Cabaret i a la interpretació d’un breu número/sketx (enunciat, petit desenvolupament i final), en els quals se’ls dotarà de les eines escèniques necessàries per poder dur-lo a terme, i s’introduiran i treballaran tots els elements/ingredients que composen el gènere de Cabaret:

  • La provocació i el risc,
  • La crítica i la sàtira
  • La sensualitat
  • L’erotisme i el burlesque
  • L’ingenuitat
  • L’humor i el clown
  •  La tècnica del gag (elaboració i tempo)
  • L’streaptease (còmic i/o dramàtic)
  • El playback i/o cançó en viu
  • El feedback amb el públic (la complicitat, el joc i el trencament de la quarta paret).

Ferran Terraza

Ferran Terraza és actor i professor d’ Interpretació. Al llarg de la seva carrera artística ha treballat en teatre, cinema i televisió. En teatre, ha participat en més de vint-i-cinc obres, entre les quals destaquen: Les obres completes de William Shakespeare (abreujades) (dir.: Jess Winfield), Gòtic Urbà (dir.: James de Paul), Maleits (dir.: Josep Pere Peyró), Somni d`una nit d`estiu (dir.: Pitus Fernàndez), Cartes d’ amor (dir.: Josep Mª Vidal), Les tres germanes (dir.: Ariel García Valdés), El martirio de San Sebastián (La Fura dels Baus), Títol per determinar (dir.: Iván Morales), Tras la puerta (dir.: Marc González ), Te lo contaré en un viaje (dir.: Alain Chipot). En les quatre darreres temporades, ha representat ininterrompudament el monòleg Tributo a Pepe Rubianes. Paral.lelament, ha protagonitzat, al llarg de dues temporades, Orgasmos.La Comedia al Teatre Club Capitol.

En cinema, ha protagonitzat la coneguda pel·lícula REC , de Jaume Balagueró i Paco Plaza, participant posteriorment a REC 2 REC 4 Apocalipsis. Altres títols de la seva filmografia són: Messi (dir.: Alex de la Iglesia), 25 Kilates (dir.: Patxi Amezcua), Mejor que nunca (dir.: Dolors Payàs),  Way Down (dir.: Jaume Balagueró). A la televisió, ha intervingut en sèries com Nit i Dia, La RieraKubala, Moreno i ManchónEl cor de la ciutatLa Via AugustaPsico-expressLaberint d`ombresAguila Roja, Pelotas, Yo soy BeaSin tetas no hay paraísoHospital CentralLos hombres de Paco,…entre moltes d’ altres.