TALLER TEATRE URBÀ

L’objectiu d’aquest taller de teatre urbà és apropar l’alumne/a al teatre de carrer, plantejar una posada en escena en espais oberts, on la interacció amb el públic i els imprevistos són part de l’espectacle.
Amb el curs de teatre busquem el contacte amb un públic que no necessàriament visita els recintes teatrals, i aquest taller és una aproximació a aquesta estètica, a aquest tipus de posada en escena.

Nivell general

Curs dirigit a actors/actrius i a persones amb una base en interpretació teatral

Dilluns 27 de gener i 3 de febrer, de 20h a 22h

Lluís Elías

Preu general: 45€

10% de descompte abans del 30 de desembre

10 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció.

Continguts

  • El ritual
  • Les atmosferes teatrals
  • Respiració
  • Veu i projecció
  • Ritme poètic. La música inherent en el poema.
  • Corporalitat
  • Jocs de mitja màscara
  • Jocs amb fruites seguint la proposta pictòrica de Giuseppe Arcimboldo

Metodologia

Partirem de dos poemes de Pablo Neruda: Oda a la alcachofa i Oda a la manzana, per treballar diferents components que formen part del ritual poètic i traslladarem la nostra interpretació a un escenari de carrer.

Lluís Elías

lluis-elias

Actor i director teatral de llarga trajectòria reconeguda. Diplomat en Magisteri per la UB. Formació actoral a l’Escola d’Actors de Barcelona (EAB).  Director escènic al Institut del Teatre de Barcelona. Format en Cinema a l’escola New York Film Academy a New York. Treballà com a ajudant de direcció d’Albert Boadella i membre cooperativista d’Els Joglars durant 18 anys. Director escènic i dramaturg de la cia. Albacity Corporation de Castilla – La Mancha. Director de la cia Albacity Corporation. En aquestes dues companyies ha protagonitzat, dirigit i participat en més de 30 obres de teatre. Com a docent, ha impartit classes d’interpretació i tallers diversos a l’Institut del Teatre de Barcelona, Col·legi de Teatre de Barcelona, Escola d’actors de Barcelona, Centre de Formació Teatral “El galliner” , Universitat Politècnica de Catalunya, Tallers a l’aire lliure en el centre de formació RUPIT – PRUIT, Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic, Factoria Di-Mô, Buenafuente’s Actors. Recentment a creat dirigit la lectura dramàtica de poemes d’Edgar Allan Poe Tot Cuinant Poe, que ha tingut un gran èxit de públic i de crítica.