TEATRE URBÀ

El curs de Teatre Urbà va dirigit a actors/actrius i a persones amb un nivell avançat en interpretació teatral que vulguin experimentar una manera diferent d’entrar en contacte amb el públic a través de la realització de funcions en diferents espais del medi urbà.

 

Les sales de teatre estan cada vegada amb més falta de públic. Ja que la gent, i sobretot els joves, no van al teatre potser és hora que el teatre vingui cap a ells.

El teatre urbà és, per definició, un teatre que  pot representar-se en qualsevol espai no teatral de la ciutat, ja sigui un carrer, un bar, una plaça, un jardí públic, l’autobús, el metro etc.  En el teatre urbà seus personatges poden ser reals o ficticis i les situacions i accions són consensuades pels components del grup de treball teatral.

 

El nostre enfocament no és un teatre de carrer a l’ús amb maquinària o grans aparells, sinó que l’essencial del teatre és l’actor, i per tant l’objectiu és que aquest/a es trobi en un espai de llibertat per desenvolupar la seva pròpia creativitat, sempre guiat/da pel professor/a. En una primera fase definirem el tema o l’obra escollida entre tots/es els/les membres del grup, que s’anirà treballant durant el curs fins a respresentar-la en diferents escenaris urbans. El nostre propòsit és també parlar de temes candents a nivell soci cultural, fenòmens de societat i d’actualitat.

Al final del 3r trimestre realitzarem un muntatge teatral en medi urbà on es veuran plasmades les tècniques utilitzades. La gravació d’aquest muntatge estarà disponible per als alumnes un cop finalitzat el curs.

Nivell avançat

Curs dirigit a actors/actrius i a persones amb una base sòlida i consolidada en interpretació teatral

Periode: febrer – juny (CURS SEMESTRAL)

Horari: Dilluns de 20h a 22h

Data d’inici: Dilluns 3 de febrer 2020

Lluís Elías

Consulta el preu aquí.

10% descompte inscripcions fins el 30 de desembre

5% descompte inscripcions fins el 10 de gener

10 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció.

Continguts

Utilitzarem tres mètodes de preparació actoral:

  • El Mètode Lecoq
     Segons Jacques Lecop, és del silenci que neix la paraula. A partir d’aquest punt és quan Lecoq considera que comença “el viatge” del teatre, i assenyala a la màscara neutra com el punt central de la seva pedagogia. En la màscara neutra el personatge no és una persona, sinó un ésser genèric neutre que es troba en un estat d’equilibri.
  • El teatre èpic
    Recorregut sobre el mètode d’interpretació del teatre èpic de Berthold Brecht. La tesi de Brecht és que el teatre pot contribuir a modificar el món. El teatre èpic és narratiu i el seu objectiu és provocar la consciència crítica dels actors i dels espectadors. El teatre èpic part de la pretensió d’alterar substancialment el context funcional entre escena i públic, text i representació, director i actors.
  • Teatre invisible d’Augusto Boal.
    El Teatre Invisible d’Augusto Boal és una forma de teatre social i polític, representada en un context real fora de l’escenari com per exemple un espai urbà o metropolità, on el públic no identifica als actors com a tals. El teatre invisible s’ofereix a la gent que normalment no tindria l’oportunitat de contemplar obres de teatre, tot i que potser no s’adonin de que n’estan presenciant una. És una bona molta manera de posar-se en la pell de diferents personatges i veure com la gent reacciona davant d’ells i les seves accions. La finalitat no és entretenir, sinó reflexionar sobre el tema en qüestió.

Lluís Elías

Lluis Elias

Actor i director teatral de llarga trajectòria reconeguda. Diplomat en Magisteri per la UB. Formació actoral a l’Escola d’Actors de Barcelona (EAB).  Director escènic al Institut del Teatre de Barcelona. Format en Cinema a l’escola New York Film Academy a New York. Treballà com a ajudant de direcció d’Albert Boadella i membre cooperativista d’Els Joglars durant 18 anys. Director escènic i dramaturg de la cia. Albacity Corporation de Castilla – La Mancha. Director de la cia Albacity Corporation. En aquestes dues companyies ha protagonitzat, dirigit i participat en més de 30 obres de teatre. Com a docent, ha impartit classes d’interpretació i tallers diversos a l’Institut del Teatre de Barcelona, Col·legi de Teatre de Barcelona, Escola d’actors de Barcelona, Centre de Formació Teatral “El galliner” , Universitat Politècnica de Catalunya, Tallers a l’aire lliure en el centre de formació RUPIT – PRUIT, Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic, Factoria Di-Mô, Buenafuente’s Actors. Recentment a creat dirigit la lectura dramàtica de poemes d’Edgar Allan Poe Tot Cuinant Poe, que ha tingut un gran èxit de públic i de crítica.