TEATRE URBÀ

El curs de Teatre Urbà va dirigit a actors/actrius i a persones amb un nivell avançat en interpretació teatral que vulguin experimentar una manera diferent d’entrar en contacte amb el públic a través de la realització de funcions en diferents espais del medi urbà.

 

Les sales de teatre estan cada vegada amb més falta de públic. Ja que la gent, i sobretot els joves, no van al teatre potser és hora que el teatre vingui cap a ells.

El teatre urbà és, per definició, un teatre que  pot representar-se en qualsevol espai no teatral de la ciutat, ja sigui un carrer, un bar, una plaça, un jardí públic, l’autobús, el metro etc.  En el teatre urbà seus personatges poden ser reals o ficticis i les situacions i accions són consensuades pels components del grup de treball teatral.

 

El nostre enfocament no és un teatre de carrer a l’ús amb maquinària o grans aparells, sinó que l’essencial del teatre és l’actor, i per tant l’objectiu és que aquest/a es trobi en un espai de llibertat per desenvolupar la seva pròpia creativitat, sempre guiat/da pel professor/a. En una primera fase definirem el tema o l’obra escollida entre tots/es els/les membres del grup, que s’anirà treballant durant el curs fins a respresentar-la en diferents escenaris urbans. El nostre propòsit és també parlar de temes candents a nivell soci cultural, fenòmens de societat i d’actualitat.

Al final del 3r trimestre realitzarem un muntatge teatral en medi urbà on es veuran plasmades les tècniques utilitzades. La gravació d’aquest muntatge estarà disponible per als alumnes un cop finalitzat el curs.

Nivell avançat

Curs dirigit a actors/actrius i a persones amb una base sòlida i consolidada en interpretació teatral

Periode: gener – juny

Horari: Dimecres de 20h a 22h

Data d’inici: dimecres 30 de gener

Alain Chipot

Consulta el preu aquí.

10 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció.

Continguts

Utilitzarem tres mètodes de preparació actoral:

  • El Mètode Lecoq
     Segons Jacques Lecop, és del silenci que neix la paraula. A partir d’aquest punt és quan Lecoq considera que comença “el viatge” del teatre, i assenyala a la màscara neutra com el punt central de la seva pedagogia. En la màscara neutra el personatge no és una persona, sinó un ésser genèric neutre que es troba en un estat d’equilibri.
  • El teatre èpic
    Recorregut sobre el mètode d’interpretació del teatre èpic de Berthold Brecht. La tesi de Brecht és que el teatre pot contribuir a modificar el món. El teatre èpic és narratiu i el seu objectiu és provocar la consciència crítica dels actors i dels espectadors. El teatre èpic part de la pretensió d’alterar substancialment el context funcional entre escena i públic, text i representació, director i actors.
  • Teatre invisible d’Augusto Boal.
    El Teatre Invisible d’Augusto Boal és una forma de teatre social i polític, representada en un context real fora de l’escenari com per exemple un espai urbà o metropolità, on el públic no identifica als actors com a tals. El teatre invisible s’ofereix a la gent que normalment no tindria l’oportunitat de contemplar obres de teatre, tot i que potser no s’adonin de que n’estan presenciant una. És una bona molta manera de posar-se en la pell de diferents personatges i veure com la gent reacciona davant d’ells i les seves accions. La finalitat no és entretenir, sinó reflexionar sobre el tema en qüestió.

Alain Chipot

Alain Chipot WEB

Actor, director i professor de mètode lecoq i de clown, porta més de 30 anys dedicant-se al món de l’interpretació teatral en totes les seves vessants. Format al Centre Dramatique de la Courneuve(França), ha treballat amb Pierre Constant, Bernard Sobel, Bruno Bayen i Fernando Arrabal. En cinema i televisió, amb Miguel Hernández, Fernando Trueba, Carlos Plaza, Joan Maria Guell i J.F.Charansonnet, entre d’altres. A Actua!Studio s’encarrega de supervisar i coordinar la secció Professional Actua!Pro, i també és professor dels cursos de teatre de nivell avançat d’Actua!Tardes. El seu últim treball com a director ha estat Te lo contaré en un viaje, representada al Teatre Gaudí a principis d’any. “L’actor ideal ha de ser capaç de rebre l’ànima dels demés”