INTENSIU CINEMA: RODEM UN CURTMETRATGE!

VOLS ENDINSAR-TE EN EL MÓN DEL CINEMA?

 

Aquest curs va dirigit a alumnes de 14 a 17 anys que vulguin endinsar-se al món de la interpretació cinematogràfica i viure de prinicipi a fi el procés del rodatge d’un curtmetratge.

Dates:

SETMANA 1: De l’1 al 4 de juliol

SETMANA 2: Del 8 al 11 de juliol

SETMANA 3: Del 15 al 18 de juliol

 

Horari:

De dilluns a dijous

15: 30h a 17: 30h

Yone Martí

Marc Biarnés

10% de descompte per a inscripcions fins al 15 de maig

5% de descompte per inscrpcions fins el 01 de juny

CONSULTA EL PREU AQUÍ

Continguts

  • Tipus de plans
  • Trucatges dels plans per crear diferents efectes visuals en càmera
  • Presència davant la càmera
  • Expressió facial
  • Consciència corporal
  • Coordinació, ritme en escena
  • Com rodar un curtmetratge

Metodologia

Primera part: preparació del projecte

Començarem per veure el curtmetratge Le Voyage Dans la Lune (Viatge a la Lluna) de Georges Meliès (1902) del qual en farem un remake. L’analitzarem, repartirem els personatges, prepararem l‘atrezzo i tot el necessari per començar amb el rodatge. Veurem els tipus de plans i els diferents efectes que s’aconsegueixen en el vídeo i com podem aconseguir un resultat semblant.

 

Segona part: rodatge

Abans de començar farem un assaig de les escenes. La prioritat en aquest cas no serà la paraula, sinó l’expressivitat corporal, els gestos, el contacte amb el físic, amb les sensacions,etc. En definitiva: el llenguatge no verbal, que sovint descuidem.
Les escenes hauran d’estar clares i ben coordinades. També és important portar el vestuari i maquillatge necessaris.

Amb el vestuari i tot l’atrezzo aprendrem com funciona un rodatge formant part d’ell tant com a actors i actrius, ajudants de càmera, so, claqueta, etc

Yone Martí

Yone Martí

Actriu formada en interpretació professional per a teatre, cinema i televisió, ha participat com a actriu en diferents curtmetratges, vídeo-art i vídeo-performance per a diferents festivals o exposicions com Sitges Film Fest o Videoart a l’aire lliure. També en format part de diferents performances internacionals amb col·lectius artístics com Le Virage o The Imagynary Beings, teatre gestual dirigit per Mai Rojas. En Actua! Studio és professora del grup de Petits de Actua! Teens.

Marc Biarnés

Marc Biarnés - copia

Actor, director, professor i cantant. Diplomat en Interpretació Professional, des de molt jove va començar a impressionar i destacar per les seves capacitats artístiques i creatives. Com a actor seus últims treballs en el teatre han estat Roba estesa, de Queralt Riera i Berlín, Berlínd’Alain Chipot, representada aquesta última al Cafè-teatre Llantiol. En cinema ha protagonitzat els llargmetratges El secreto de Angelina i La vida de un árbol. Al 2017 va estrenar la seva primera obra com a director i guionista, Adela, que va tenir una molt bona crítica per part del públic. Actualment es troba en procés de producció de la seva segona obra com a director i com a actor està preparant dues obres per a la temporada que ve. Simultàniament, està desenvolupant la seva carrera com a cantant i a finals d’aquest any publicarà el seu primer disc.