CINEMA & DOBLATGE

INTERPRETACIÓ CINEMATOGRÀFICA I DOBLATGE PER A ACTRIUS I ACTORS PROFESSIONALS

Nivell avançat

Dirigit a actors i actrius professionals.

Dates: Del 2 al 12 de juliol 2018

Horari: 

Setmana 2-5 juliol: de dilluns a dijous de 18h a 21h (Actua!Studio)
Setmana 9-12 juliol: de dilluns a dijous de 18.45 a 20.45h (estudi doblatge)

Duració: 20 hores

Alejo Levis (Interpretació)

Enric Cusí (Doblatge)

10% descompte inscripcions fins el 4 de juny

Preu general: 290€
Preu alumnes Actua!: 261€

Màxim 8 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Descripció del curs

Aquest curs va dirigit a actors i actrius amb formació prèvia en interpretació que vulguin incorporar noves tècniques per treballar en el món audiovisual, tant en cinema com en doblatge.

 

Continguts

  • Interpretació cinematogràfica
  • Guanyar profunditat i credibilitat
  • Rodatge d’escenes
  • Material audiovisual professional
  • Tècnica de veu i doblatge
  • Doblar-se un/a mateix/a

Metodologia

La primera setmana, impartida per l’Alejo Levis, està centrada en la interpretació cinematogràfica. Les escenes a treballar s’entregaran la setmana abans i l’Alejo les dirigirà buscant la màxima profunditat i credibilitat en la interpretació de cada actor i actriu, fent servir eines modernes com les d’Adler, Meisner, o d’Harold Guskin per “Deixar d’actuar” o “treure el text de la pàgina” . El dijous es gravaran les escenes sota la direcció de l´Alejo Levis i amb equip tècnic professional.

La segona setmana, impartida per l’Enric Cusí, començarem practicant el doblatge amb fragments de pel·lícules estrangeres, al català o al castellà, passant pels coneixements tècnics com la traducció, els signes de l’ajust i el pautat, així com la dicció, la vocalització, la impostació, la modulació, el ritme i la sincronia. Finalment, les dues últimes sessions els actors i actrius es doblaran a ells mateixos/es, en les escenes gravades amb l’Alejo Levis, ja editades. Aquest material estarà a disposició dels alumnes un cop finalitzat el curs.

Alejo Levis
31949255_1691379364264900_5448933946538590208_o

Director de teatre i cinema, dramaturg i guionista. Ha treballat durant anys com a realitzador de publicitat per a empreses com ColaCao, Volkswagen, Vichy Català, Seat i Cruzcampo entre d’altres, com a realitzador de videoclips (Fundación Tony Manero, Los Secretos,…) i de televisió (Polònia, TV3).
Ha treballat de muntador de pel·lícules com “The Birthday” d’Eugenio Mira, i és co-guionista de llargmetratges com “14 days with Victor” de Roman Parrado. El 2014 va estrenar el seu primer llargmetratge com a director i guionista “Tot Semblava Perfecte”, al Festival de cinema de Màlaga. En el mateix festival estrena el seu segon llargmetratge “No quiero perderte nunca” en 2017, pel·lícula que va rebre el premi del Jurat del Festival de cinema Català de Lleida 2017, i s’estrena en sales comercials de tot Espanya al juliol d’aquest any. També ha dirigit diversos curtmetratges entre els quals destaca “Como jugar a pilas y cacos” i “Waste”, codirigit amb Laura Sisteró, premiat en un gran nombre de festivals. En teatre destaquen les seves obres “El temps immòbil” amb Carla Torres i Anna Alarcón, “LifeSpoiler” amb Vicky Luengo i Bruna Cusí, o “Immortal” amb Bruno Oro.

Enric Cusí
enric cusi

Director, adaptador i actor de doblatge des de l’any 1984. Com actor de doblatge va ser, entre d’altres, Kelvin a “Gent del Barri”, Cole a “Falcon Crest”, Denis a “Bellesa i Poder”, González a “Policies de Nova York”, Breitner a “Monster”, Mortadelo a “Mortadelo y Filemón” , Mikelangelo a “Les fabuloses Tortugues Ninja” i Rantanplan a “ Les aventures de Luky Luke”. Ha dirigit i ajustat nombroses pel·lícules i series de televisió als estudis Videocomunicación, Movie Movie, Estudis Roca, Tatudec i actualment a Cyo studios. Com a professor de doblatge ha fet cursos durant 10 anys a les escoles de prestigi. Ha treballat en diversos muntatges de la companyia Adrià Gual dirigida per Ricard Salvat, i a la companyia d’Enric Majó i del centre dramàtic de la Generalitat. Darrerament ha participat com actor al musical “Somriures i llàgrimes” i a “Somni d’una nit d’estiu” de William Shakespeare, i ha dirigit “Don Juan Tenorio” i el muntatge històric dels cent anys de la Mancomunitat titulat “Enric Prat de la Riba. Un somni”. En cinema ha treballat en més de 20 produccions i ha participat a moltes series de televisió. Va realitzar i presentar durant 18 temporades el programa “Boulevard” de cançó francesa a Com ràdio i a Ràdio Estel.